SEGRE

ECONOMIA

El pla de Pedro Sánchez per aflorar 40.000 llocs de treball

Un reial decret persegueix l’ús fraudulent del fals autònom

El líder socialista Pedro Sánchez.

El líder socialista Pedro Sánchez.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres ha aprovat avui un reial decret amb el què vol combatre l’ús fraudulent del fals autònom, el que permetrà aflorar 40.000 llocs de treball, que s’integraran en el Règim General.

Així ho ha anunciat avui el president del Govern, Pedro Sánchez, durant el balanç de la seua gestió a l’Executiu en complir-se dos mesos des del seu nomenament. Sánchez ha explicat que en regularitzar i legalitzar la situació d’aquests falsos autònoms aconseguiran més drets i cobertura, gràcies a "un treball digne del que es veuen privats pel mal ús d’aquesta figura".

Així mateix, el president ha dit que el Consell de Ministres ha aprovat un altre reial decret per permetre que aquelles persones que tenien concedit el subsidi de 430 euros de l’extint Pla d’Activació per a l’Ocupació i que havien suspès el seu cobrament, puguin recuperar-lo.

Es tracta d’un col·lectiu d’aturats (el 65 % d’ells, dones) que es troben en una situació "especialment vulnerable".

Segons les dades proporcionades pel Ministeri de Treball, podrien beneficiar-se d’aquesta modificació de la normativa del PAE fins 42.000 aturats de llarga durada i el seu cost podria assolir els 50 milions d’euros. Aquest col·lectiu, després de finalitzar la vigència del PAE, el passat 30 d’abril, no podia reprendre aquesta prestació que havia deixat en suspens (per trobar una feina, per exemple) i tampoc no accedir al nou subsidi extraordinari que es va aprovar en els Pressupostos per incompatibilitat.

tracking