SEGRE

Vuit de cada deu joves ha treballat mentre estudia a la universitat

El 33 per cent estaria disposat a una primera feina per 15.000 euros anuals

Estudiants de la Complutense de Madrid.

Vuit de cada deu joves ha treballat mentre estudia a la universitatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vuit de cada deu joves han compatibilitzat els seus estudis a la universitat amb alguna feina o pràctica i una vegada finalitzats, estarien disposats a acceptar una feina fora d’Espanya. Segons un estudi realitzat per la consultora Círculo Formación, especialitzada en formació i estudis de postgrau, sobre una mostra de 4.384 joves, només el 17 per cent mai no ha treballat ni fet pràctiques mentre realitzaven el seu grau o carrera|cursa. Del 83 per cent que sí que ho ha fet, el 34 % ha treballat en la seua àrea d’interès, un 32 % ha fet pràctiques gràcies a la borsa de treball de la seua universitat i un 17 % ha treballat en sectors que no tenien a veure amb els seus estudis.

Analitzant l’estudi per regions, els joves espanyols que compten amb una experiència més gran en acabar la universitat són els que han estudiat a Madrid i Barcelona ja que, a cada ciutat, un 90 % ha realitzat pràctiques o treballat mentre cursava el seu grau. Els segueixen els joves que han cursat els seus estudis en universitats valencianes (88 %) i de Saragossa (87 %).

Quan acaben la carrera, les seues expectatives laborals es veuen condicionades per les seues aspiracions salarials. El 33 per cent dels joves espanyols estaria disposat a treballar en la seua primera feina per 15.000 euros anuals, un 67 % treballaria per 20.000 euros o més, un 28 % es conformaria amb aquesta xifra, un 21 % demanaria 25.000 euros a l’any anuals, un 8 %, 30.000 euros, i un 10 % acceptaria la seua primera feina per 35.000 euros o més.

L’estudi destaca que el 87 % dels estudiants consultats afirma que treballaria fora d’Espanya, mentre que un 13 % afirma que es quedarà al nostre país.

Quant al tipus d’empresa en la qual els agradaria treballar quan finalitzin el seu màster, un 46 % s’imagina en una multinacional, un 20 % li agradaria muntar el seu propi negoci, a un 17 % li agradaria treballar en una PIME i un altre 17 % té previst fer oposicions.

La meitat dels estudiants afirmen que no es troben preparats per treballar després del seu grau perquè consideren que els estudis universitaris han estat molt teòrics i necessita una especialització pràctica, per això molts d’ells decideixen fer un màster.

La modalitat de postgrau més demandada és la presencial, un 63 % es decantarà per aquesta opció, mentre que un 23 % optarà per un de semipresencial i un 14 %, per un programa en línia. Respecte al finançament del màster, el 44 % afirma que el finançarà amb els seus propis estalvis, mentre que un altre 38 % comptarà amb l’ajuda dels seus pares per sufragar-lo.

L’estudi s’ha realitzat entre els assistents a l’última edició de Fira d’Estudis de Postgrau, celebrada a 12 ciutats entre els mesos de febrer i juny de 2018, dels que el 64 % dels enquestats eren dones, el 27 % es trobava treballant i el 73 % estava en els últims cursos de la universitat.

tracking