SEGRE

AUTOMOCIÓ BALANÇ

La venda de vehicles de gasolina ja supera la de dièsel a Lleida

Després dels anuncis d’augments impositius a partir del 2019 en el gasoil || L’entrada en vigor de la nova normativa d’emissions no afecta les matriculacions locals

A partir del setembre les normes sobre emissions dels turismes seran més exigents.

A partir del setembre les normes sobre emissions dels turismes seran més exigents.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els anuncis per part del Govern central que augmentarà els impostos sobre el dièsel per equiparar-los als de la gasolina a partir del gener del 2019 han calat en els consumidors lleidatans i ha fet canviar les tendències de compra de cotxes. Si tradicionalment les vendes de vehicles equipats amb motors dièsel superaven els de gasolina, ara és al contrari, amb un augment lent però progressiu de les matriculacions dels híbrids i d’energies alternatives. Així ho va explicar ahir el president del Gremi de Marquistes i Tallers de Vehicles Automòbils de Lleida, Estanis Grau. De tota manera, al parc automobilístic lleidatà que recorre les carreteres continuen dominant els de tecnologia dièsel, ja que representen un 61% del total.

D’altra banda, el pròxim 1 de setembre es produirà un canvi important en les homologacions dels consums i emissions de gasos dels turismes a l’entrar en vigor el Procediment Mundial Harmonitzat per a Assajos de Vehicles Lleugers (WLTP en les sigles en anglès), que substitueix el Nou Cicle de Conducció Europeu (NEDC) per als cotxes que vulguin matricular-se.

A nivell estatal s’assegura que les vendes a l’agost augmenten amb l’entrada en vigor de la WLTP

Des d’associacions com la Federació d’Associacions de Concessionaris de l’Automoció (Faconauto), s’assegura que l’entrada en vigor d’aquesta homologació més estricta sobre les emissions de gasos dels vehicles ha propiciat un augment significatiu, de dos dígits, en les matriculacions, de turismes en comparació amb l’any passat per esquivar-la. A més, els mateixos concessionaris asseguren que hi estan posant de la seua part amb promocions i rebaixes especials per buidar com més aviat millor els seus estocs abans de l’1 de setembre.

Vendes

La situació a la província de Lleida no registra un repunt tan important. L’agost és un mes en què la venda de cotxes sol ser una mica més fluixa que en altres èpoques de l’any. Paral·lelament, el secretari general d’Indústria i Pime, Raül Blanco, va assegurar que el ministeri d’Indústria treballa amb el sector de l’automòbil i amb altres ministeris per establir un camí fiscal l’any vinent. En declaracions a Televisió Espanyola, Blanco va manifestar la seua “plena tranquil·litat” en l’entorn fiscal, quant a l’entrada en vigor, el pròxim 1 de setembre, del nou cicle d’homologació d’emissions europeu WLTP.

tracking