SEGRE

LABORAL ESTADÍSTICA

Un 17,4 per cent dels contractes temporals duren menys d'un mes

Tan sols quatre al juliol superen l’any i mig de vigència || A l’Estat, quatre de cada deu contractes firmats tenen una durada igual o inferior a trenta dies

El 17,4 per cent dels contractes temporals al juliol van durar menys d’un mes.

El 17,4 per cent dels contractes temporals al juliol van durar menys d’un mes.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La curta durada dels contractes segueix sent un dels grans problemes del mercat laboral. Del total de 21.452 contractes temporals que es van firmar el mes de juliol passat a la província de Lleida, un 17,4 per cent tenien una durada inferior a un mes (3.754), i 7.746 (36,1%) no superaven els sis mesos, segons el departament de Treball de la Generalitat.

Per una altra banda, els contractes d’entre sis mesos i un any de durada suposen només l’1,01% (218), els que tenen una durada d’entre un any i 18 mesos es queden en 8, en el 0,03 per cent. Finalment, els d’una durada entre 18 i 24 mesos van ser tan sols quatre.

El 64,7% dels contractes temporals de menys d’un mes de durada són de caràcter d’obra i servei

En l’apartat dels contractes temporals amb una durada indeterminada n’hi havia al juliol 13.442, el 62,6% del total.

Així mateix, entre els de menys d’un mes, els que més abunden són els denominats d’obra o servei (13.891), la qual cosa representa el 64,7% dels contractes temporals totals, dels quals 363 eren contractes de menys d’una setmana de durada.

A aquests el segueixen els contractes eventuals per circumstàncies de la producció, amb 6.440 contractes i dels d’interinitat (935), segons les dades recollides per l’Observatori del Treball.

En el conjunt de l’Estat, el 37,3 per cent dels més de dos milions de contractes inscrits en els serveis públics d’ocupació durant el mes de juliol tenia una durada igual o inferior a un mes.

En total, al juliol es van registrar 779.679 contractes amb una durada igual o inferior a un mes. D’aquesta quantitat, la major part presentava una durada igual o menor a set dies.

En concret, el 24,7% dels contractes realitzats al juliol (515.220), és a dir, un de cada quatre del total de contractes efectuats l’esmentat mes, tenia una durada igual o inferior a la setmana.

Per la seua part, 91.664 contractes (el 4,4%) presentaven una durada d’entre una setmana i 15 dies, mentre que 172.795 (8,3%) tenien una durada d’entre 15 dies i un mes. Si es fa un cop d’ull a l’estadística de contractes registrats des del gener d’aquest any s’observa que el volum d’aquests amb una durada igual o inferior a un mes varia molt poc al llarg dels diferents mesos de l’any, per la qual cosa no es pot concloure que els contractes de juliol són més curts perquè responen a les contractacions d’estiu.

En conjunt, sumant tots els contractes de juliol, la durada mitjana d’aquests va ser de 49,81 dies, dada molt similar al de juliol del 2017, que va ser de 49,45 dies. Les dos xifres es troben molt lluny del màxim de 73,8 dies assolit el juliol del 2006, any en què arranca la sèrie.

El ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social va explicar en un comunicat que les cartes han estat enviades entre el 13 i 14 d’agost, i que s’emmarquen en les actuacions urgents del Pla Director per un Treball Digne.

Treball insta 22.000 empreses a corregir irregularitats laborals La Inspecció de Treball i la Seguretat Social ha remès fins a 22.000 comunicacions a empreses perquè corregeixin possibles irregularitats en termes laborals, després de detectar-se que presumptament incompleixen el termini màxim de contractació eventual de dotze mesos en un període de divuit mesos. Aquest pla, aprovat en Consell de Ministres el 27 de juliol passat, té una primera fase de detecció de possibles situacions irregulars a través de l’Eina de Lluita contra el Frau, i després s’informa les empreses incomplidores identificades amb l’objectiu que regularitzin voluntàriament la seua situació. En la segona fase s’analitzaran les empreses que no han regularitzat la situació o que han fet alguna modificació en la situació de les seues plantilles procedint a l’extinció dels contractes detectats en frau de llei, i es realitzaran actuacions inspectores per comprovar si hi ha incompliments en aquestes matèries. E n els suposats casos en els quals els inspectors i subinspectors comprovin l’existència dels esmentats incompliments, la Inspecció de Treball i Seguretat Social adoptaran les mesures oportunes, “i podran exigir les responsabilitats legals que pertoquin”, segons conclou el comunicat.

tracking