SEGRE

El Ministeri de Treball aprova un sindicat de treballadores sexuals

Té el seu domicili a la plaça del Fènix de Barcelona encara que el seu àmbit és estatal

El Ministeri de Treball aprova un sindicat de treballadores sexuals

El Ministeri de Treball aprova un sindicat de treballadores sexualsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Treball ha donat el vistiplau a la constitució d’un sindicat en el qual tenen cabuda totes les treballadores sexuals. El sindicat denominat "Organització de Treballadores Sexuals" i amb la sigles OTRAS ha estat aprovat per la Direcció General de Treball, que va publicar la seua resolució el passat 4 d’agost al Butlletí Oficial d’Estat (BOE), segons han avançat 'El Mundo’ i 'Público'.

La vicepresidenta del Govern i ministra d’Igualtat, Carmen Calvo, ha demanat al Ministeri de Treball tota la informació de la que disposi sobre aquest assumpte per conèixer els detalls, segons han informat a Efe fonts de l’esmentat departament. Segons s’explica al BOE, el vistiplau a l’esmentat sindicat s’ha produït després de comprovar-se "que reuneix els requisits previstos en la Llei Orgànica de Llibertat Sindical i al Reial Decret sobre dipòsit d’estatuts de les organitzacions sindicals i empresarials".

La sol·licitud de dipòsit va ser formulada a començaments de juliol i, després de detectar defectes en la documentació presentada, la Direcció General de Treball va requerir la seua correcció, que es va produir a finals del mateix mes. El sindicat compta amb els corresponents estatuts i amb l’acta de constitució i té el seu domicili a la Plaça del Fènix de Barcelona encara que el seu àmbit és estatal.

tracking