SEGRE

POLÍTICA ECONÒMICA

La banca demana completar la unió i rendibilitzar el sector

CaixaBank defensa al Congrés protegir més el consumidor || El BBVA defensa una regulació que no encareixi l’estalvi

Un client treu diners d’un caixer automàtic.

Un client treu diners d’un caixer automàtic.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, va afirmar ahir que deu anys després de l’esclat de la crisi la banca europea ha millorat molt, però encara té coses per fer, com completar la unió bancària i millorar l’entorn regulatori, especialment la protecció al consumidor. En la seua compareixença en la comissió que estudia al Congrés l’origen de la crisi i el rescat de la banca, Gortázar també va destacar la necessitat de millorar el sistema actual de “recuperació i resolució” d’entitats i minimitzar els riscos. Va assegurar que l’entitat que dirigeix no ha costat diners públics al contribuent, sinó que ha contribuït a la solució de la crisi en més de 4.300 milions d’euros a través d’aportacions al Fons de Garantia de Dipòsits, al Fons Únic de Resolució, el repagament de les preferents de banca cívica i la inversió en la Sareb. Va reconèixer els errors en la comercialització de les preferents, però va dir haver resolt la situació de la forma “més satisfactòria”. A més, veu “més raonable i cridanera” la introducció d’un impost a les transaccions financeres, conegut com a taxa Tobin, que la d’un gravamen específic per a la banca.

Per la seua part, el conseller delegat de BBVA, Carlos Torres, va sol·licitar que es dugui a terme una anàlisi de la reforma regulatòria a la qual s’ha vist sotmès el sector arran de la crisi financera per valorar la seua efectivitat abans d’aprovar noves normes o plantejar més iniciatives en aquest sentit.

La Cambra Baixa analitza la situació del sector financer després de la crisi econòmica

Durant la seua intervenció en la comissió del Congrés, va reconèixer que la “profunda” reforma regulatòria del sector “era molt necessària” i ha servit per reforçar els nivells de solvència i millorar el govern corporatiu de les entitats, si bé deu anys després “no ha finalitzat”.

D’altra banda, veu fonamental que el sector recuperi uns nivells de rendibilitat “mínimament acceptables” per garantir que el sector sigui sostenible i per poder continuar concedint finançament i avançar en la seua transformació. Va demanar una regulació que no encareixi l’estalvi.

tracking