SEGRE

ECONOMIA NEGOCIACIONS

Sánchez i Iglesias acorden abaixar impostos als autònoms i l'IVA

La reducció del tribut indirecte se centrarà en productes de primera necessitat || Els dos líders atansen postures de cara als Pressupostos de l’any que ve

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, abans d’entrar a la Moncloa.

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, abans d’entrar a la Moncloa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, van acordar ahir en la seua reunió sobre els pressupostos abaixar els impostos als treballadors autònoms mitjançant quotes progressives, així com el descens de l’IVA (Impost sobre el Valor Afegit) per a productes de primera necessitat.

Així mateix, Iglesias també va avançar, en la roda de premsa després de la trobada a la Moncloa, el compromís del Govern central per revertir les retallades en educació. Iglesias va confirmar que també van acordar reduir la ràtio d’alumnes per aula, una rebaixa de les taxes, l’impuls a l’extensió de la gratuïtat universal de les escoles infantils de 0 a 3 anys i un augment de les beques associades a la renda. El líder de Podem va assegurar, al seu torn, que “hem acordat que cap família sense recursos es quedi sense llibres de text”.

Acorden mesures sobre educació i Sánchez es mostra disposat a apujar el salari mínim a 1.000 €

D’altra banda, va mostrar la seua satisfacció davant del resultat de la trobada i el seu optimisme davant de la possibilitat d’assolir un acord definitiu a l’octubre que permeti tirar endavant els Pressupostos Generals de l’Estat. L’esmentat acord global inclou mesures en educació, fiscalitat, lloguer, memòria històrica i vot pregat, entre altres qüestions.

Iglesias també va proposar apujar el salari mínim a 1.000 euros i eliminar el copagament farmacèutic, a més que les grans empreses han de tributar a un tipus mínim major, sobretot les que operen al mercat immobiliari. En aquest sentit, Sánchez es va mostrar disposat a apujar el salari mínim i, segons va explicar el líder de Podem, veu “bona predisposició per caminar cap a una llei de dependència digna”. Iglesias no va voler donar més detalls sobre el restes de punts tractats en la reunió. Així ho va explicar: “No vull anunciar intencions, vull anunciar acords. Sóc optimista i percebo bona sintonia.”

Sobre les seues sensacions després de la reunió, Iglesias va respondre: “Me’n fio, però no depèn de confiança sinó de correlació parlamentària. Si hi ha acords serem socis i hi haurà Pressupostos.” Tots dos dirigents també van pactar mesures en matèria internacional i de memòria històrica.

En relació amb aquest últim punt i sobre el policia franquista Antonio González Pacheco, conegut com Billy el Niño, Iglesias va assegurar que aquest “perdrà la seua medalla i la seua pensió. El Govern es compromet a fer les mesures pertinents” en aquest sentit.

tracking