SEGRE

ENERGíA

Facua considera "una presa de pèl" la suspensió de l’impost a la generació

Facua considera

Facua considera "una presa de pèl" la suspensió de l'impost a la generacióEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Facua-Consumidors en Acció ha criticat avui la mesura del Govern de suspendre l’impost a la generació a la factura d’electricitat i la considera "una presa de pèl", ja que la pujada del preu del quilowatt per hora al setembre superarà per si sola aquesta rebaixa.

L’organització ha apuntat que la factura de l’usuari mitjà s’ha encarit en un altre 3,4 % en la primera meitat de setembre i que, en cas de mantenir-se aquest percentatge en finalitzar el mes, l’increment interanual s’establiria en el 15,8 %, com ha detallat en un comunicat.

El portaveu de Facua, Rubén Sánchez, ha subratllat que el descompte al rebut que pot derivar-se de la baixada de l’impost a la generació "del 7 % a gairebé zero representarà poc més que el preu d’un cafè".

A més, Sánchez ha qualificat de "vergonyós" que la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, "hagi anunciat amb tanta grandiloqüència una mesura que venien reclamant les pròpies elèctriques des que es va crear l’impost pel govern de (Mariano) Rajoy i el partit del qual ara també demana la seua eliminació".

La Facua va traslladar al Govern un document amb les seues reivindicacions per reduir la factura elèctrica de les famílies espanyoles, entre les que s’incloïen la baixada de l’IVA de l’electricitat al 4 % i la creació d’una tarifa regulada per a totes les famílies que no superin els 10 quilowatts de potència contractada.

El Govern va anunciar ahir la suspensió de l’impost del 7 % a la generació elèctrica per deixar-lo a un tipus "pràcticament zero", i que complementarà el bo social elèctric amb la creació d’un de nou per a calefacció, amb la finalitat de pal·liar els efectes de la pujada de l’electricitat en els consumidors.

tracking