SEGRE

Facua diu que el bo social no descompta el 25% o 40% a la factura elèctrica

Torres elèctriques.

Torres elèctriques.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Facua-Consumidors en Acció ha alertat que el bo social no suposa un descompte del 25 o el 40 per cent de la factura elèctrica, tal com informa el Ministeri per a la Transició Ecològica a la seua nova campanya publicitària. En un comunicat, Facua ha reclamat la ministra per a la Transició Ecològica del Govern, Teresa Ribera, que rectifiqui tant a la campanya iniciada com en la pàgina web, ja que s’afirma que els descomptes s’apliquen en la totalitat de la factura, quan en realitat només bonifiquen els primers quilowatts per hora (kWh) consumits cada mes.

Segons càlculs de l’organització de consumidors, el descompte per a l’usuari mitjà pot arribar a representar fins un 11 per cent de la factura, el que indica que per a bona part dels beneficiaris aquest bo social no cobreix ni la totalitat de la pujada interanual del rebut de la llum, que ja ascendeix fins el 16 %.

La federació ha considerat "lamentable" que el Govern recorri a una "enganyifa" en mostrar les característiques del bo social, que va ser dissenyat per l’Executiu anterior, i que "el Ministeri per a la Transició Ecològica està unflant enganyosament els descomptes d’una campanya el contingut de la qual s’assembla a les mentides en què incorren les pròpies elèctriques".

Facua-Consumidors en Acció ha demanat al Govern que no introdueixi retocs al model del bo social actual, sinó que apliqui un nou model de tarifa totalment regulada, ja que els usuaris que poden acollir-se a aquest bo són exclusivament els que posseeixen un nivell adquisitiu molt baix, a excepció de les famílies nombroses.

tracking