SEGRE

SEGURETAT SOCIAL

La pensió mitjana a Lleida creix un 3,9%, fins als 840 €

Valerio recorrerà al Fons de Reserva per a la paga de Nadal si és necessari || Confia en un acord del Pacte de Toledo

La ministra de Treball, Magdalena Valerio.

La ministra de Treball, Magdalena Valerio.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pensió mitjana s’ha incrementat a Lleida un 3,9% l’últim any, fins a assolir els 839,97 euros al setembre, segons les dades fetes públiques ahir pel ministeri de Treball. A Catalunya s’ha situat en els 993 euros, una xifra que representa un increment del 3,6% respecte al mateix mes de l’any passat i la mitjana estatal és de +3,7%. A Lleida, la jubilació mitjana és de 955,54 euros, mentre que en casos d’incapacitat arriba a 918,56 i per viudetat es limita a 589,15 euros. En el conjunt del sistema públic s’abonen 98.732 prestacions a la província. El 23,2% del total compten amb un complement per poder assolir la pensió mínima.

La despesa en pensions ha assolit en el conjunt de l’Estat un nou rècord de 9.235 milions d’euros al setembre, la qual cosa representa un increment del 4,86% respecte al mateix mes de l’any passat.

La ministra de Treball, Magdalena Valerio, va assegurar ahir que el Govern central contempla esgotar el crèdit concedit en els Pressupostos del 2018 per abonar la paga extra de Nadal de les pensions, però que, si no és suficient, recorrerà al fons de reserva.

La ministra va explicar que, de moment, la Seguretat Social compta amb uns 6.330 milions d’euros del crèdit de 13.830 milions concedit en els Pressupostos.

“Per pagar l’extra del desembre haurem d’utilitzar aquest crèdit i, si cal utilitzar alguna cosa del fons de reserva, ho farem. Esperem que sigui la menor quantia possible”, va apuntar Valerio.

D’altra banda, la també coneguda com a “guardiola de les pensions”, que va arribar a contenir prop de 67.000 milions l’any 2011, comptava el passat 31 de desembre amb 8.095 milions.

Preguntada per les negociacions en la comissió parlamentària del Pacte de Toledo, que elabora des de fa gairebé dos anys les recomanacions de reforma del sistema de pensions, la ministra de Treball confia que hi hagi un acord aquesta setmana.

tracking