SEGRE

ENERGíA

El rebut de la llum del setembre és el tercer més car de la història

Segons una anàlisi realitzada per Facua

El rebut de la llum del setembre és el tercer més car de la història

El rebut de la llum del setembre és el tercer més car de la històriaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El rebut de la llum de l’usuari mitjà ha pujat per sisena vegada consecutiva el setembre, amb un increment mensual del 3,5%, el que serà la tercera factura més cara de la història, segons l’anàlisi realitzada per FACUA-Consumidors en Acció.

La Facua critica que el Govern continuï sense anunciar mesures per frenar l’especulació de l’"oligopoli energètic" i denuncia que les poques actuacions que ha anunciat Pedro Sánchez no abaratiran el rebut de les famílies, segons ha informat avui l’associació en una nota de premsa.

Segons calcula FACUA-Consumidors en Acció, seran 83,55 euros els que pagarà l’usuari mitjà amb les tarifes semiregulades PVPC en tot el mes de setembre, la qual cosa suposa un encariment interanual del 15,9 % i una pujada d’11,47 euros.

El preu de l’energia consumida s’ha situat de mitjana en els trenta dies de setembre en uns 17,58 cèntims el quilowatt per hora (kWh), un 21,7 % per sobre dels 14,45 cèntims de mitjana el setembre de l’any passat.

Les anàlisis de la Facua indiquen que la factura de llum més de cara a nivell històric va ser la del primer trimestre de l’any 2012 amb 88,66 euros de mitjana, després d’ella, els 87,81 euros de gener de l’any passat i, en tercer lloc, hi hauria la factura de la llum d’aquest mes de setembre passat.

L’associació va traslladar el passat 11 de setembre al secretari d’Estat d’Energia, José Domínguez, un informe amb diverses propostes per abaratir la factura de la llum, entre les quals s’inclouen una tarifa regulada per a les famílies que no superin els 10 kW de potència contractada i una baixada de l’IVA fins el 4 %.

tracking