SEGRE

Els preus a Lleida van pujar quatre dècimes el setembre

Situen la inflació en el 2,7%, la més alta de Catalunya

Vista d'unes torres elèctriques.

Els preus a Lleida van pujar quatre dècimes el setembreEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Índex de Preus del Consum (IPC) a Lleida va pujar quatre dècimes el setembre respecte a l'agost i la taxa interanual es va situar en el 2,7%, una dècima més que el mes anterior, dibuixant la inflació més alta de la províncies catalanes, segons les dades publicades aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

En el conjunt de Catalunya l’IPC es va incrementar una dècima el setembre en comparació amb el mes anterior i la taxa interanual es va situar en el 2,3%, una dècima més que a l’agost.

En el conjunt d’Espanya, la inflació va augmentar un 0,2% el setembre en relació amb el mes anterior i va elevar una dècima la seua taxa interanual, fins el 2,3%.

Segons l’INE, en l’evolució dels preus registrada al setembre ha influït la pujada del 5,3 % dels preus de l’habitatge, un punt per sobre de la del mes anterior, a causa de l’encariment de l’electricitat, davant l’estabilitat de fa un any. Així mateix va influir, encara que en menor mesura, l’augment més gran dels preus del gasoil per a calefacció, així com del gas, que un any abans es va abaratir. Si eliminem els productes energètics, l’índex general va experimentar un increment del 1 % el setembre, taxa a què, restant també l’impacte dels aliments frescos (inflació subjacent), s’hauria quedat en el 0,8 %.

tracking