SEGRE

Volvo detecta un error que podria provocar que se superin els límits d'emissions

La deficiència no constitueix un problema de seguretat ni afecta el rendiment dels vehicles

El tub d'escapament d'un coctxe.

Volvo detecta un fallo que podria provocar que se superin els límits d'emissionsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup suec Volvo -que fabrica turismes, camions, autobusos i maquinària pesada- va informar aquest dimarts d’una fallada en un component en motors d’alguns vehicles que podria provocar que excedeixin el límit d’emissions d’òxids de nitrogen (NOx).

La peça, utilitzada en mercats amb estàndards d’emissions "estrictes", es degrada més ràpid de l’esperat, que redueix la seua capacitat per convertir els òxids de nitrogen de forma eficient i presenta una possible amenaça respecte a superar els límits fixats.

La degradació no sembla afectar a tots els motors i vehicles de la mateixa manera i en el mateix grau, segons la investigació realitzada fins ara per la firma sueca, que ha informat a les autoritats corresponents als mercats afectats -sobretot a Amèrica del Nord i Europa- i està discutint possibles plans.

La deficiència no constitueix un problema de seguretat ni afecta al rendiment dels vehicles o motors en altres àrees que en el control d’emissions i és resultat d’un procés que passa amb el pas del temps, ja que tots compleixen el límit d’emissions en el moment de l’entrega. "Una anàlisi completa de l’assumpte i els plans amb les autoritats no han estat completats, i per això la companyia encara no pot estimar el volum de motors o vehicles que podrien veure’s afectats. Per això no és possible assegurar l’impacte econòmic en aquest moment", va assenyalar Volvo. El fabricant suec va avisar, no obstant això, que el cost per amortitzar el problema podria ser "significatiu".

Les accions del grup Volvo queien una mica més del 6 % minuts després de l’obertura de la sessió d’avui a la Borsa d’Estocolm a les 9.00 hora local (7.00 GMT).

tracking