SEGRE

ENERGIA VALOR

El cost de la llum espanyola és dels més cars d'Europa

El preu supera els 70 euros per megawatt || Els lleidatans han de treballar dos setmanes a l’any només per pagar l’electricitat

Imatge d’arxiu d’una planta d’energia elèctrica.

Imatge d’arxiu d’una planta d’energia elèctrica.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El preu de la llum a Espanya es troba per sobre dels 70 euros per megawatt, el seu màxim històric fins a la data, segons va publicar ahir el diari Expansión. Aquesta xifra converteix l’energia elèctrica d’Espanya en la segona més cara de la Unió Europea (UE). El primer lloc el té Itàlia, país on la llum costa més de 80 euros el megawatt.

No obstant, segons el rotatiu, Espanya s’alça com a principal competidora d’aquest “dubtós honor del primer lloc” que té el país transalpí.

El Govern espanyol va aprovar, el 5 d’octubre, el reial decret llei amb una sèrie de mesures per rebaixar la factura de la llum i ampliar la protecció a consumidors vulnerables. No obstant, aquestes mesures no han semblat tenir l’efecte esperat. De fet, divendres el pool espanyol va superar els 70 euros per megawatt, fent que el valor de la llum espanyola tornés als que va assolir al setembre.

En dades de Lleida, ja a l’octubre els lleidatans havien de treballar més de dos setmanes a l’any només per poder pagar el rebut de l’electricitat de les seues llars. En xifres: els lleidatans pagaven una mitjana de 83,55 euros al mes per la llum. A dia d’avui, ha reconegut Ignacio Sánchez Galán, president d’Iberdrola, “és difícil calcular com afavoreixen les mesures del Govern els preus de la llum, però tot apunta que la llum a Espanya està en alça”.

tracking