SEGRE

EMPRESA BALANÇ

Vall Companys bat el seu rècord de beneficis al guanyar 107,81 milions

El 2017, un 30% més que en l’exercici anterior || El grup lleidatà incrementa la seua xifra de negoci prop del 10%, fins a assolir els 1.646 milions d’euros

Imatge de les instal·lacions de Vall Companys a Lleida.

Imatge de les instal·lacions de Vall Companys a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup lleidatà Vall Companys va assolir un rècord de beneficis al final de l’exercici 2017, amb uns guanys nets de 107,81 milions d’euros, a través de la seua societat hòlding, Inversions Fenec. D’aquesta manera, la firma va incrementar el seu benefici en un 30% en relació amb l’any anterior. A més, és la primera vegada que Vall Companys supera els 100 milions d’euros de guanys, la qual cosa, segons va avançar ahir Expansión, ha permès que els hereus de l’empresari Josep Vall Palou s’hagin repartit un dividend de 30 milions, davant dels 9 milions del 2016.

Així les coses, els germans Josep, Meritxell i Òscar Vall Esquerda han ingressat cada un 10 milions, ja que controlen el grup a parts iguals per mitjà de les societats Cava Roure, Noma 2015 i Spirit Capital, respectivament. Aquestes tres societats, així com Inversions Fenec, tenen la seu social a Madrid. Al contrari, les principals companyies productives del conglomerat lleidatà, com Vall Companys i Harinera La Meta, mantenen la seua seu social a Barcelona.

Els beneficis rècord de la firma van coincidir, tanmateix, amb una reducció del nombre de porcs venuts i del volum de tones de carn comercialitzades. No obstant, això no va ser obstacle perquè registrés un augment del 9,7% de la seua xifra de negoci, assolint els 1.646 milions d’euros. En aquest sentit, és la primera vegada que Vall Companys depassa la barrera dels 1.600 milions.

La societat hòlding Inversions Fenec controla un total de 50 empreses i dóna feina a 2.226 persones fixes. La filial que més beneficis li va proporcionar l’any passat va ser Vall Companys, amb 34 milions en guanys, seguida d’Agrocesa, amb 16 milions, Agroturia, amb 12,4 milions, i Patel, amb 8,9 milions.

El grup continua comprant firmes Durant l’exercici 2017, Vall Companys va continuar amb la seua política d’adquisicions amb la compra del 25,2% de la firma Carns i Alimentos Mas Crespo, originària de les illes Balears i amb una trajectòria de 85 anys en el sector carni. Així mateix, també va aconseguir el control del 20% de la castellanomanxega Harinas Castella-la Manxa (Haricaman), les instal·lacions de la qual estan ubicades a la localitat toledana d’Añover de Tajo.

tracking