SEGRE

AUTOMOCIÓ ESTADÍSTICA

Les matriculacions de turismes cauen un altre 6,6% a l'octubre

Per l’efecte de la nova normativa sobre emissions, que encara es fa notar en les vendes || Els motors dièsel capitanegen els descensos davant dels de gasolina

El mercat se segueix ajustant després d’entrar en vigor la nova normativa de mesurament d’emissions.

El mercat se segueix ajustant després d’entrar en vigor la nova normativa de mesurament d’emissions.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les matriculacions de turismes i totterrenys van registrar al conjunt de l’Estat un volum de 88.410 unitats durant el mes d’octubre passat, la qual cosa representa un descens del 6,6 per cent en comparació amb el mateix mes de l’any anterior, segons dades de les associacions de fabricants (Anfac), concessionaris (Faconauto) i venedors (Ganvam). Aquest mes d’octubre va comptar amb un dia feiner més que l’any passat. Malgrat aquest dia més d’entregues, el mercat encara està ajustant-se després de l’avançament de les compres que va provocar l’entrada en vigor el passat 1 de setembre de la nova normativa de mesurament d’emissions WLTP. Els mesos de juliol i, sobretot, agost van registrar increments molt elevats de les matriculacions que ara s’estan equilibrant, segons van destacar les principals patronals espanyoles del sector de l’automoció.

D’aquesta manera, el mercat estatal encadena dos mesos consecutius en descens. Al setembre, les vendes d’automòbils al territori estatal van caure un 67 per cent, fins a 69.129 unitats, després de la ressaca del WLTP, que a l’agost va elevar el mercat gairebé un 50 per cent, amb 107.692 unitats comercialitzades. Entre el gener i l’octubre, les vendes de turismes van millorar un 10 per cent en comparació amb els mateixos mesos de l’exercici previ, fins a 1,3 milions d’unitats.

Les vendes de vehicles comercials augmenten un 2,8 per cent el mes d’octubre

La directora de Comunicació d’Anfac, Noemí Navas, va explicar que el mercat s’està ajustant “a poc a poc”, després de la “distorsió” generada per l’arribada del WLTP. No obstant, es va mostrar esperançada que el creixement torni de nou, de manera “ajustada” al novembre i amb més tirada al desembre. Per la seua banda, el director de Comunicació de Faconauto, Raúl Morales, va ressaltar que segueix la “ressaca” del WLTP, que va “inflar” el mercat els mesos de juliol i agost, i que també s’ha sentit a l’octubre, en què s’han deixat de matricular més de 10.000 unitats per aquesta raó.

D’altra banda, el dièsel va seguir al darrere de la gasolina a l’octubre i en el que va d’any. Així doncs, el mes passat, el 58,5 per cent de les entregues va correspondre a models de gasolina, davant del 32,8 per cent dels dièsel i al 8,7 per cent dels híbrids i elèctrics. Fins al mes d’octubre, el 57,1 per cent dels turismes i dels totterrenys tenia un motor de gasolina, davant del 36,6 per cent dels models dièsel. Els híbrids i elèctrics van copar el 6,4 per cent de les entregues.

tracking