SEGRE

AGRICULTURA INICIATIVA

La DO les Garrigues s'expandeix a Alcanó i Alfés

El segell de qualitat ja aglutina 26 societats || El Molí d’Alcanó, del Grup Fruits de Ponent, és la primera a incorporar-s’hi

Firma de l’adhesió del Molí d’Alcanó a la DO les Garrigues.

Firma de l’adhesió del Molí d’Alcanó a la DO les Garrigues.DO LES GARRIGUES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La DO les Garrigues ha incorporat aquesta setmana al seu segell de garantia el Molí d’Alcanó. Aquesta societat, incorporada fa dos anys per la cooperativa d’Alcarràs, del Grup Fruits de Ponent, compta amb un trentena de socis. En total, entre la d’Alcanó i la d’Alcarràs, produeixen cada anys entre 600.000 i 800.000 quilos d’olives. Amb tot, el president de la DO les Garrigues, Enric Dalmau, es va felicitar ahir per aquesta incorporació i va avançar que, la setmana que ve, també es farà efectiva l’adhesió de la cooperativa d’Alfés. Així, aquest segell de qualitat ja agruparà vint-i-sis societats. “Hem d’anar tots junts, i més en un territori tan petit”, va indicar Dalmau, que va explicar que la incorporació de Molí d’Alcanó a la DO és el fruit de dos anys de converses. Per la seua banda, des del Grup Fruits de Ponent, van destacar el “plus de qualitat” que aquest segell els proporcionarà a l’oli.

En un altre ordre de coses, Dalmau va estimar que la DO les Garrigues superarà en aquesta campanya els quatre milions de quilos d’oli d’oliva verge extra. No obstant, va assenyalar que encara s’ha de veure el rendiment de les olives. Igualment, va confiar que el preu s’atansi als 3,40 euros el quilo i va posar èmfasi en el fet que, per al productor, la barrera dels 3 euros és “infranquejable”.

tracking