SEGRE

La Llei de canvi climàtic preveu un sistema elèctric 100% renovable el 2050

Panells solars.

La Llei de canvi climàtic preveu un sistema elèctric 100% renovable el 2050EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La futura Llei de canvi climàtic i transició energètica que prepara el Govern estableix que el sistema elèctric espanyol s’haurà de basar exclusivament en fonts renovables l’any 2050, i en una reducció de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle d’almenys el 90 per cent respecte als nivells de 1990. La llei que prepara l’Executiu pretén assegurar el compliment de l’Acord de París de lluita contra el canvi climàtic i garantir la total descarbonització de l’economia espanyola a la segona meitat del segle XXI, segons han informat avui fonts del Ministeri per a la Transició Ecològica (Miteco) en una trobada amb periodistes.

La normativa pretén donar un impuls "decidit" a les energies renovables, i per a això planeja impulsar, entre els anys 2020 i 2030, la instal·lació d’un mínim de 3.000 megawatts de potència a l’any en instal·lacions de producció d’energia elèctrica a partir de fonts d’energia renovable.

El Govern vol posar fi definitivament a l’ús de combustibles fòssils que generen emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (com el carbó) i ha planejat que quan entri en vigor la llei no s’atorgaran noves autoritzacions per realitzar activitats d’exploració, permisos d’investigació ni concessions d’explotació d’hidrocarburs. Així mateix, no es podrà tampoc desenvolupar activitats de "fractura hidràulica" ("fracking") per a l’explotació d’hidrocarburs.

La Llei, segons les mateixes fonts del Miteco, inclourà un ampli apartat per assegurar una "transició justa" i per a això el Govern ha previst la firma de "contractes" en què participin les administracions públiques, les entitats locals de les àrees geogràfiques "vulnerables", empreses, sindicats, universitats, associacions o les ong.

tracking