SEGRE

Arrestat el màxim directiu de Nissan Motor per un suposat delicte fiscal

Carlos Ghosn

Arrestat el màxim directiu de Nissan Motor per un suposat delicte fiscalEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El màxim directiu de Nissan Motor, Carlos Ghosn, ha estat detingut aquest dilluns a Tòquio en una investigació de les autoritats japoneses per suposades irregularitats en les seues finances personals, va informar la televisió japonesa. La detenció va ser feta per representants de la fiscalia del districte de Tòquio, segons la cadena pública NHK i altres mitjans locals. Ghosn, de nacionalitat francobrasilera i també president de l’aliança que formen Nissan, Renault i Mitsubishi Motors, ha estat interrogat a la capital japonesa arran d’una investigació iniciada per no declarar presumptament una sèrie d’ingressos que havia rebut.

Nissan va anunciar que aquesta nit farà una roda de premsa per proporcionar detalls del cas, però en un comunicat oficial va confirmar que Ghosn estava sent investigat per la companyia "des de fa diversos mesos".

Segons aquesta nota, les investigacions estaven lligades a "males conductes" del seu màxim directiu i d’un altre alt executiu del grup, Greg Kelly. "La investigació va demostrar que durant molts anys tant Ghosn com Kelly han vingut reportant quantitats de compensació (financera) al seu informe a la Borsa de Tòquio que eren menors a les xifres reals", va afegir el text. "També en relació amb Ghosn, s’han descobert altres nombrosos actes significatius de males conductes, com la utilització de béns de la companyia per a ús personal," accions en què Kelly també estava presumptament involucrat, segons la nota oficial. Arran d’aquestes denúncies, la direcció del grup Nissan proposarà el consell d’administració que "destitueixi sense demora" Ghosn i Kelly de les seues actuals funcions.

tracking