SEGRE

LABORAL BALANÇ

Uns cent lleidatans, afectats per ERO fins al setembre

La majoria, per suspensió de contracte || Prop de 150 catalans s’han vist involucrats en aquesta classe de processos a l’octubre

Imatge de l’accés a una oficina d’ocupació.

Imatge de l’accés a una oficina d’ocupació.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 91 treballadors de Lleida es van veure afectats per expedients de regulació d’ocupació (ERO) durant els nou primers mesos d’aquest any, segons les dades publicades ahir pel ministeri de Treball. D’aquests, a trenta-vuit se’ls va suspendre el contracte i a trenta se’ls va reduir la jornada laboral. Els vint-i-tres empleats restants es van trobar immersos en un expedient d’acomiadament col·lectiu. En el conjunt de Catalunya, entre el gener i el setembre, els ERO registrats van involucrar 5.138 treballadors. A diferència del que va passar a les comarques lleidatanes, la major part dels empleats afectats ho van ser per expedients d’acomiadament col·lectiu. Així doncs, 2.512 persones van perdre el lloc de treball per aquesta via. Un total de 2.449 treballadors catalans es van sotmetre a un ERO de suspensió de contracte i, finalment, 177 van veure reduït l’horari laboral. D’altra banda, a la demarcació de Lleida, es van comunicar dos expedients de regulació d’ocupació durant el mes d’octubre passat, segons les dades publicades per la conselleria de Treball. Un d’ells, a fi de suspendre els contractes laborals, va afectar disset treballadors. A l’altre, de reducció de jornada, únicament s’hi va veure involucrada una persona. L’octubre de l’any passat, tanmateix, a les comarques de Ponent, només es va registrar un ERO, que va ser d’extinció i que va afectar vuit empleats.

A tot Catalunya, es van comunicar un total de quinze ERO a l’octubre, que van involucrar 148 persones. Majoritàriament, els afectats ho van ser pels sis expedients d’extinció, que van arribar a 114 treballadors, tots de la província de Barcelona. En paral·lel, vint-i-set catalans van veure’s afectats per ERO de suspensió de contracte i quatre per expedients de reducció de la jornada. En relació amb l’octubre del 2017, aquest any s’han comunicat a tot Catalunya dotze ERO menys. En sintonia amb aquest descens, la xifra de treballadors afectats s’ha reduït en 384, atesos els 532 involucrats en aquest tipus de processos el desè mes de l’any passat.

tracking