SEGRE

LABORAL BALANÇ

L'activitat de les ETT cau a Lleida amb un 17% menys de contractes

Els nou primers mesos d’aquest any || És l’única demarcació catalana en la qual disminueixen aquests acords, que es limiten a 25.125 fins al setembre

Imatge d’arxiu d’una vaga de funcionaris a Lleida.

Imatge d’arxiu d’una vaga de funcionaris a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’activitat de les Empreses de Treball Temporal (ETT) s’ha ressentit a Lleida aquest any. En concret, a la província s’han registrat fins al setembre un total de 25.125 contractes a través d’aquestes companyies, que es dediquen a posar a disposició de les empreses els treballadors del perfil que necessiten.

Aquesta firma de contractes subscrits ha disminuït un 17,27 per cent respecte al mateix període de l’any anterior, quan s’havien arribat als 30.384. En canvi, la resta de demarcacions catalanes han vist com durant els primers nou mesos del 2018 han augmentat.

En el cas de Barcelona, s’ha passat dels 402.443 registrats el 2017 als 440.661 d’aquest any. També a Girona, la incidència d’aquests acords ha crescut dels 40.692 contractes de posada a disposició entre el gener i el setembre de l’any passat als 42.022 de 2018, igual que a Tarragona, demarcació en la qual s’ha passat dels 44.232 als 50.465.

Malgrat aquest balanç a la baixa dels primers nou mesos de l’any, les dades oficials reflecteixen que els contractes subscrits a través d’ETT a Lleida han repuntat el setembre respecte a l’any passat. Així les coses, dels 2.867 registrats l’onzè mes del 2017, s’ha passat als 2.998 contractes d’aquest any. Del total, la major part van correspondre al tipus d’obra o servei (2.560 contractes).

El Govern busca evitar la vaga amb una altra proposta

El secretari general de Vicepresidència i Economia i Hisenda de la Generalitat, Albert Castellanos, va obrir ahir la porta que el Govern aboni més del 25 per cent de la paga extra del 2013 als treballadors públics durant l’any que ve. Amb aquesta proposta, l’Executiu pretén frenar la vaga de funcionaris convocada per dimecres. “Farem tots els esforços per arribar a un acord”, va manifestar Castellanos. Així mateix, també es va mostrar obert a escurçar terminis i retornar la integritat de les pagues extres pendents del 2013 i el 2014 als treballadors de la Generalitat abans del 2026. “Si hi ha un escenari que passi per escurçar el calendari i és viable, ho assumirem”, va afirmar, alhora que va dir que la voluntat del Govern és recollir el pacte als pressupostos.

tracking