SEGRE

EMPRESES LABORAL

Grup Jorge ha de pagar per falsos autònoms 6 milions

Quotes endarrerides d’empleats dels seus escorxadors catalans || Desenes d’ells són a la planta càrnia de Mollerussa

Imatge de l’escorxador The Fortune Pig que té el Grup Jorge a Mollerussa.

Imatge de l’escorxador The Fortune Pig que té el Grup Jorge a Mollerussa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Inspecció de Treball reclama 6,119 milions per quotes endarrerides de 1.616 treballadors del Grup Jorge que considera com a falsos autònoms als escorxadors que té a Catalunya. Les actes de liquidació es refereixen a l’escorxador de Santa Eugènia de Berga, on concentra el gruix dels empleats, i al de Mollerussa, on estaríem parlant d’entorn d’un centenar de treballadors, segons les actes publicades ahir per El Periódico.

La Inspecció de Treball dictamina que el model laboral segons el qual s’organitzava fins al 31 d’agost del 2018 el Grup Jorge a Catalunya era fraudulent i, en l’esmentada data, va passar a donar d’alta d’ofici en el règim general de la Seguretat Social aquests 1.616 treballadors. L’acta de liquidació de la Inspecció de Treball es va tancar el passat 31 d’octubre i durant els últims dies els empleats han anat rebent individualment les notificacions oficials.

Inspecció de Treball ha detectat uns 14.000 casos en càrnies de tot l’Estat

El conflicte entorn dels anomenats falsos autònoms va portar a una tensa situació, després de denúncies dels sindicats UGT i CCOO i fins i tot convocatòries de vaga. El grup aragonès va defensar la seua actuació i fins i tot es va arribar a témer per la continuïtat de la seua activitat a Catalunya.

El rotatiu va apuntar que el director general de relacions laborals de la conselleria de Treball, Enric Vinaixa, va afirmar no tenir constància que actualment el Grup Jorge operi amb cooperatives de treball i que tots aquests treballadors es troben sota la cobertura del conveni del sector.

El Govern central treballa per elaborar una normativa que tipifiqui la sanció de la infracció del “fals enquadrament” de treballadors com a autònoms per part d’algunes empreses que realitzen “transvasaments” d’empleats aprofitant “la picaresca fiscal” que generen les menors cotitzacions.

Es tracta d’un frau que la Inspecció de Treball ja ha detectat en el sector de les indústries càrnies, afectant gairebé 14.000 treballadors, segons les dades revelades pel secretari d’Estat de Seguretat Social, Octavio Granado.

tracking