SEGRE

EMPRESES PROJECTES

Borges inverteix a Tàrrega deu milions en una planta d'oli de llavors

Amplia les instal·lacions que té a la capital de l’Urgell, on el conglomerat empresarial concentra la producció d’olis || El pla director preveu fins a 23,1 milions per a la seua secció oleícola

Imatge de les instal·lacions de Borges a Tàrrega, on s’aprecia maquinària de construcció.

Imatge de les instal·lacions de Borges a Tàrrega, on s’aprecia maquinària de construcció.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Grup Borges invertirà un total de 10 milions d’euros en la posada en marxa d’una planta d’olis de llavor, el gruix de la producció de gira-sol, a Tàrrega. La instal·lació s’està aixecant als terrenys que el conglomerat agroalimentari té a la capital de l’Urgell i on concentra en l’actualitat la seua producció d’oli d’oliva. Malgrat el volum creixent d’importacions d’oli cru de l’Europa de l’Est, el Grup aposta per la producció local i per garantir la traçabilitat dels seus greixos de llavors.

En aquest context, Borges International Group, a través de la seua filial d’olis Borges Agricultural & Industrial Edible Oils, ha iniciat l’execució d’un pla director que té previst fer inversions per un valor de 23,1 milions per al període comprès entre el juny del 2018 i que acabarà el mes de maig de l’any 2022 (tenint en compte els anys fiscals amb què treballa l’agroalimentària). El repte que s’ha marcat és la millora de la seua eficàcia, competitivitat i sostenibilitat.

Les inversions totals del grup en el quinquenni vinent s’eleven a 67 milions d’euros

En aquest context és on s’emmarca la inversió en la nova planta d’extracció d’oli de llavors de Tàrrega, que s’emporta el gruix de la injecció econòmica amb deu milions. La nova extractora incrementarà en un 30 per cent la capacitat productiva. A més, el projecte preveu una reducció de costos i millorarà el rendiment del procés d’extracció.

També millorarà la seguretat en el procés i les condicions de treball dels operaris. Millores en matèria d’eficiència energètica permetran disminuir emissions de compostos orgànics volàtils i el consum de vapor, electricitat i aigua necessaris per a la producció, segons va explicar ahir el Grup.

Pel que fa al capítol agrícola, que està centrat en la fruita seca, Borges International Group gestiona un total de 2.401,5 hectàrees, de les quals 320 són a Califòrnia, 941,9 al sud de Portugal i la resta de les 1.139,6 al conjunt de l’Estat, gran part de les quals ubicades a Extremadura i Andalusia. Tot això sense deixar d’apostar per Lleida, en especial la zona regable del Segarra-Garrigues amb la plantació de pistatxers, una fruita seca amb consum clarament a l’alça.

El projecte empresarial de Borges International Group té prevista una inversió de 32 milions durant el proper quinquenni enfocada cap a la sostenibilitat agrícola.

Tenint en compte les línies inversores en olis i produccions agrícoles, l’import total s’eleva a 67 milions.

Nou rècord de beneficis del Grup amb 15 milions d’euros Borges International Group ha tancat l’exercici fiscal 2017-18 com el seu millor any en termes de benefici net amb 15 milions d’euros, superant en un 1,7 per cent la xifra de l’any anterior i multiplicant per set el resultat en els darrers 12 anys. La facturació també ha batut rècord històric a l’assolir els 820 milions d’euros, un 10 per cent més, i el Grup, que ha registrat un ebitda ajustat de 33 milions, ha comercialitzat un total de 369.000 tones, la qual cosa suposa un creixement del 6%, ha informat aquest dimecres en un comunicat. Les vendes en mercats exteriors s’han situat en 555 milions d’euros, un 3,2 per cent més, i ja suposen un 67,7% del total gràcies a la comercialització dels seus productes a 116 països. Borges ha comercialitzat 346 milions d’unitats envasades, de les quals 136 milions (39 per cent) corresponen a olis d’oliva.

tracking