SEGRE

LEGISLACIÓ REFORMES

Treball preveu més traves per a la jubilació anticipada

El termini de cotització passarà de 25 a 30 anys || La Seguretat Social vol que l’edat real del retir pugi fins als 65,5

Treball exigeix cotitzar més anys per jubilar-se anticipadament.

Treball exigeix cotitzar més anys per jubilar-se anticipadament.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Seguretat Social va anunciar ahir la seua proposta de reforma de la jubilació, seguint el que va plantejar l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF). En primer lloc, proposa permetre una jubilació anticipada, però exigint una cotització més gran. Ara, el termini mitjà d’anys cotitzats que ha de tenir un ciutadà és de 25 anys, però amb aquest canvi passarien a ser 30.

L’altra proposta és retardar l’edat efectiva i real de jubilació fins als 65,5 anys el 2048, però sense tocar la legal, que el 2018 va superar lleugerament els 65 anys. La diferència entre les dos edats és senzilla. L’edat real és la mitjana en la qual els ciutadans espanyols sol·liciten la pensió.

La Seguretat Social recolza les propostes d’AIReF, que s’han d’aprovar al Pacte de Toledo

L’edat legal és la que fixa la llei de jubilació. En l’actualitat, l’edat real de jubilació es troba en els 63,7 anys (62,7 anys incloses les classes passives), xifra que se situarà en els 64,5 anys el 2027, una vegada s’apliqui la reforma del 2011 amb què l’edat legal de jubilació arribarà als 67 anys.

El plantejament del Govern estatal i de l’AIReF seria augmentar aquesta edat ordinària en un any de cara al 2048, assolint així una edat real de jubilació de 65,5 anys. Això significaria que el ciutadà mitjà tardaria més a jubilar-se i que aquells que ho fan de forma anticipada ho sol·licitin a una edat superior a l’actual i amb una quantitat superior d’anys cotitzats per així cobrar el que realment els comporta.

Quan els anys cotitzats, Treball pretén implantar una jubilació anticipada cofinançada, és a dir, en aquells col·lectius que acordin aplicar unes cotitzacions més altes. La Seguretat Social dóna suport a la proposta d’ampliar de 25 a 30 els anys mínims cotitzats, considerant que no produiria “efectes negatius”. El ministeri preveu reunir-se la setmana que ve per abordar el document de l’AIReF.

Aquestes mesures, així com la seua aplicació, seran debatudes i proposades per aprovar-se en el Pacte de Toledo.

tracking