SEGRE

ESTADÍSTIQUES SECTORS

La confiança empresarial de Lleida cau un 0,8% el 2019

El menor descens a Catalunya || El territori català registra una baixada de dos dècimes empesa per la indústria

Vista aèria del polígon industrial El Segre.

Vista aèria del polígon industrial El Segre.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’índex de confiança empresarial a la demarcació de Lleida cau un 0,8% durant el primer trimestre del 2019 respecte a l’últim de l’any passat, segons les dades de les cambres de comerç de Lleida i Tàrrega. Pel que fa al còmput anual, la confiança dels empresaris lleidatans també ha disminuït, en concret un 0,9%, segons les dades publicades ahir per Idescat. Aquests percentatges situen Lleida entre les tres províncies catalanes, juntament amb Girona i Barcelona (sense comptar la capital), que han registrat una caiguda en la confiança dels empresaris. No obstant, a Lleida és on menys ha disminuït.

L’índex de Catalunya ha descendit dos dècimes (un -0,2%) respecte a l’últim trimestre de l’any 2018. El descens al territori s’explica per la baixada del 3,4 per cent de la confiança empresarial de la indústria en relació amb el trimestre anterior. En canvi, es produeix una millora de la confiança en els sectors de l’hostaleria i transport (1,8%), la construcció (1,7%) i el comerç (1,2%), mentre que a la resta de serveis es manté pràcticament estable (-0,1%). Segons la mida de l’establiment, s’observa un fort descens de la confiança dels negocis de 1.000 o més assalariats (-6,9%), seguits dels de 200 a 999 assalariats (-2,4%) i els de menys de deu assalariats (-0,4%), mentre que a la resta d’establiments hi ha una millora de la confiança empresarial. Les demarcacions de les Cambres de Tarragona i la Cambra de Barcelona ciutat mostren una millora de la confiança empresarial d’un 2,7 per cent i d’un 0,4 per cent, respectivament. Respecte a caigudes, la resta de cambres de Barcelona han registrat un +1,1 per cent i la Cambra de Girona un -2,2 per cent, de manera que supera el resultat lleidatà.

Espanya registra una caiguda d’un 1% el primer trimestre de l’any i només puja la construcció

En el conjunt estatal, la confiança amb l’evolució dels negocis retrocedeix un punt en relació amb el quart trimestre del 2018. Per sectors, només la construcció creix, en concret una dècima. La confiança en la resta cau: el transport i l’hostaleria amb un -3,3%, la indústria amb un -0,9% i altres serveis amb un -0,8%.

tracking