SEGRE

FISCALITAT AGÈNCIA TRIBUTÀRIA

Avís fiscal al contribuent amb comptes a l'exterior

Informarà de les dades que té perquè les inclogui en l’IRPF || Les regularitzacions voluntàries evitaran possibles sancions

Imatge d’arxiu de l’Agència Tributària a Lleida.

Imatge d’arxiu de l’Agència Tributària a Lleida.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Tributària enviarà avisos als contribuents en la Campanya de la Renda 2018 per informar-los que disposa de dades sobre els seus comptes a l’exterior o sobre els arrendaments turístics, que començarà el proper 2 d’abril. D’aquesta manera, pretén fomentar el compliment voluntari de les obligacions fiscals. Dit d’una altra manera, d’entrada no sancionarà els titulars de comptes per exemple a Andorra, sinó que vol que tributin ells mateixos directament.

El fisc es troba en fase de “depuració” d’informació, ja que el volum en brut és “espectacular” i supera els 1,5 milions de registres, de manera que s’està en la fase inicial per determinar el nombre de contribuents exacte als quals s’enviarà avisos en la Campanya de la Renda 2018.

La informació que rep l’Agència sobre comptes financers d’espanyols a l’exterior procedeix dels intercanvis automàtics de dades que es vénen produint en els últims anys per part de la comunitat internacional, després de la introducció de la normativa Common Reporting Standard (CRS) el 2016. Segons el fisc, en “molts casos” són declarades i en d’altres no.

D’altra banda, respecte a la possibilitat que s’apliquin sancions, el director general de l’Agència Tributària, Jesús Gascón, afirma que cal veure els casos, ja que aquells contribuents que presentin una declaració de forma voluntària i espontània amb el model 720 “en principi no tindria per què tenir conseqüències sancionadores”, cas diferent d’aquells contribuents als quals es realitza una actuació de comprovació i es practica una liquidació.

En el cas de lloguers turístics, el contribuent que vagi a presentar la declaració de l’IRPF podrà entrar en el sistema Renda WEB i veure que l’Agència disposa de determinades dades a fi que declari “millor” els rendiments de capital immobiliari.

El fisc espanyol valora, en aquest sentit, la “important font d’informació” que suposarà la nova declaració sobre arrendaments turístics que han de presentar ja les plataformes turístiques aquest mes de gener.

tracking