SEGRE

LABORAL MANIFESTACIÓ

Els pensionistes lleidatans, contra la precarietat i la pobresa energètica

Afirmen que els plans privats són una “estafa” i demanen que els joves no els subscriguin

Imatge de persones que es van manifestar a la marxa convocada ahir a Lleida.

Imatge de persones que es van manifestar a la marxa convocada ahir a Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El col·lectiu Marea Pensionista Terres de Lleida va sortir ahir als carrers de la capital del Segrià per reivindicar que es posi fi a la “precarietat entre pensionistes i a la pobresa energètica, que afecta, sobretot, les dones viudes amb una pensió mínima”. En aquest sentit, el portaveu de l’entitat, Joan Miquel Ballester, va explicar que “volem que es garanteixi un subministrament bàsic d’energia. Per aconseguir-ho, una prestació digna és imprescindible”. També va comentar que Lleida és on menys avanços s’han aconseguit, una cosa que, segons Ballester, “no tolerarem”. Tant la lleidatana com la resta de marees de l’Estat reivindiquen que les pensions es revaloritzin amb l’IPC real i que es garanteixi per llei. Ballester va dir que a Europa ja s’exigeix que la pensió mínima es xifri en els 1.080 euros al mes.

El portaveu va animar que els joves “no contractin plans de pensions”, perquè els considera una “estafa”. “Sembla que la intenció és portar la gent jove als plans privats i això és inviable. Molta gent ha perdut diners”, va assegurar, i va insistir a anul·lar les reformes laborals perquè “es pugui cobrar i cotitzar més”. Va lamentar l’actitud del Govern central, que “no s’hi ha implicat”. També va assegurar que la jubilació als seixanta-set anys implica menys llocs de treball per a joves, més atur i menys cotització. Per això, va defensar la jubilació als seixanta-cinc anys i ofertes de treball amb trenta-cinc hores setmanals, per crear més ocupació i més cotitzacions.

Ballester també va apuntar que el col·lectiu treballa en 23 punts que presentarà a les candidatures municipals per portar-los a debat, i posaran èmfasi en la consciència política dels seus membres. Els aconsellaran “a qui no han de votar” per cuidar els seus interessos. La marxa de Lleida va començar a la plaça Paeria, on el cantautor Joan Baró va interpretar algunes cançons. A Espanya, es van fer unes 200 convocatòries, com en Barcelona i Madrid, on els taxistes es van unir a la marxa.

tracking