SEGRE

Els pensionistes cobren la paga compensatòria per la desviació de l'IPC

L’abonament, per a una pensió mitjana, és de 13 euros

Imatge d'arxiu d'una protesta de pensionistes a Lleida

Els pensionistes cobren la paga compensatòria per la desviació de l'IPCSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern estatal ha abonat aquest dimecres als pensionistes la paga única addicional per la desviació de l’IPC el 2018 respecte a la pujada que van experimentar les seues pensions a començaments de l’any passat. El Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social ha informat que destinarà 123,4 milions d’euros al pagament d’aquesta paga única.

Aquest any, el Govern ha estès aquest abonament addicional a 194.393 prestacions familiars per fill a càrrec, major de 18 anys i discapacitat igual o superior al 65%. En aquest cas, s’ha dedicat 1,08 milions d’euros a garantir el poder adquisitiu d’aquestes prestacions.

L’abonament d’aquest dimecres es realitza de manera independent i anteriorment al pagament ordinari de la pensió mensual de febrer. L’import de la paga compensatòria per a una pensió mitjana, que és de 13 euros, té per objectiu compensar la dècima de desviació de l’IPC que es va registrar l’any passat.

Aquesta compensació s’ha aplicat a les pensions de jubilació, incapacitat, viudetat i orfandat; pensions mínimes en totes les seues modalitats, SOVI i no contributives.

tracking