SEGRE

LABORAL TENDÈNCIES

Més de 3.700 lleidatans amb feina busquen un nou lloc de treball

Copen el 12,68% de les peticions de treball cursades a Lleida el mes de gener

Imatge de la sala d’espera de l’oficina de l’atur a Lleida.

Imatge de la sala d’espera de l’oficina de l’atur a Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un total de 3.711 lleidatans amb ocupació van buscar un nou lloc de treball durant el mes de gener, segons es desprèn de les dades ofertes pel Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

D’aquesta manera, els demandants d’ocupació amb feina van copar el 12,68 per cent de les peticions de treball cursades a Lleida el mes passat. Molts d’aquests casos s’expliquen perquè són persones que tenen una feina a temps parcial quan voldrien tenir-ne una a jornada completa o perquè compten amb una ocupació molt inferior a la seua formació.

En suma, un total de 29.255 persones van demanar ocupació a Lleida al gener, 803 menys que el mateix mes del 2018. D’aquests, la gran majoria, 18.694 sol·licitants, tenien estudis secundaris, mentre que els menys eren els que tenien un títol postsecundari, bé de tècnic superior o bé universitari. Així mateix, el 38,26 per cent dels demandants d’ocupació a Lleida al gener, fins al 11.194 persones, tenien entre trenta-cinc i cinquanta anys.

En relació amb el tipus de lloc de treball sol·licitat, el gruix de les demandes es van concentrar en l’àmbit dels peons agrícoles i de la construcció amb 7.675 sol·licituds, seguit del dels treballadors no qualificats al sector serveis, amb 3.702 peticions d’ocupació.

El nombre de demandants d’ocupació a Lleida ha retrocedit a nivells anteriors a la crisi, tal com corrobora l’evolució seguida per aquest indicador durant els últims anys. En aquest sentit, el pic de sol·licituds de feina en un mes de gener es va experimentar el 2013, amb 42.976 demandes a Lleida. Actualment, després d’un lustre de retrocessos, els sol·licitants d’ocupació a la demarcació se situen molt per darrere dels 35.487 registrats el primer mes del 2010.

Arran d’això, al contrari, s’ha mantingut la composició dels demandants lleidatans, atès que, aleshores, els sol·licitants amb ocupació representaven el 14,4 per cent del total, en la línia del pes relatiu que tenen en l’actualitat.

tracking