SEGRE

CONGRÉS AECOC

La distribució aposta per carns amb certificats de benestar animal

Davant d’un consumidor preocupat per la forma de produir || El 80 per cent dels compradors diu buscar marques amb valors davant d’altres aspectes

Una de les ponències el congrés d’AECOC que es va clausurar ahir a la Llotja.

Una de les ponències el congrés d’AECOC que es va clausurar ahir a la Llotja.E.M.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les grans empreses de distribució cada vegada aposten més pels productes carnis que puguin oferir al consumidor certificats de benestar animal, malgrat que és un concepte sobre el qual el client final, en la majoria de les ocasions, té un gran desconeixement. Així va quedar de manifest ahir en una de les taules rodones celebrades en la jornada de clausura a la Llotja del 19 Congrés AECOC de Productes Carnis i Elaborats, que ha reunit més de 400 directius i professionals de les empreses líders del sector per poder debatre i també analitzar les tendències que marcaran el futur de la carn. De fet, grans cadenes com Eroski o Lidl van explicar com estan incrementant l’oferta de productes certificats amb l’objectiu de poder arribar a fer-ho amb el 100% de l’oferta.

L’investigador de l’IRTA i expert en Benestar Animal Antoni Dalmau va explicar que “cada un té el seu concepte del que és, els productors d’una banda, les ONG (amb referència als ecologistes especialment) per un altra i el ciutadà en moltes ocasions té un embolic sobre aquest fet. Per això, va insistir que els científics han de donar una definició tan ajustada com sigui possible”. Va destacar que és una cosa complexa perquè no es pot relacionar amb un únic factor i que moltes vegades la percepció de la relació benestar animal-producció depèn del tipus d’explotació.

El consum s’ha reduït un 14 per cent en quatre anys, segons el ministeri d’Agricultura

En una granja de llet, qualsevol canvi, com pot ser obres en l’explotació o el fet que un ventilador no funcioni, es veu quina repercussió té de seguida, perquè la producció de llet cau i aquesta es recull tres vegades al dia. En una de boví de carn, per exemple, amb un procés productiu més llarg, és més difícil poder apreciar l’índex de conversió.

tracking