SEGRE

ECONOMIA ELECCIONS

Empreses multicandidates

Cinc firmes opten a diverses vocalies de la Cambra de Comerç || Gardeñes, president de la Coell, a la llista de Foment davant Saltó, a la de Pimec

Jaume Saltó.

Jaume Saltó.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La junta electoral territorial va validar ahir la documentació de tots els aspirants a les vocalies dels diferents sectors empresarials que componen les Cambres de Comerç de Lleida i Tàrrega i va proclamar oficialment els candidats. Per formar part de la de Lleida s’hi van presentar 74 per a les 28 vocalies, nombre que suposa un rècord, tal com va publicar aquest diari, i hi ha empreses que opten alhora a diversos llocs. És el cas de Supsa Supermercats Pujol SL, que ha presentat candidatura per a quatre vocalies de diferents categories del sector de Comerç i Reparacions, a una d’Hostaleria i a una altra per a Altres serveis destinats a la venta. Així mateix, Unipreus SL opta a dos de Comerç, igual que Ilerda Serveis i Tarròs Pintures i Decoració, i Mecano Camp SA, a una del grup d’Extracció, producció de metalls, productes metàl·lics, maquinària i equips i a una altra de Comerç.

Respecte a les candidatures elegibles a proposta de les organitzacions empresarials, s’haurà d’escollir entre la llista de Pimec i la de Foment del Treball (entitat de la qual forma part la Coell). Jaume Saltó, que es postula com a aspirant a la presidència de la Cambra i que compta amb el suport de Joan Simó, que no opta a la reelecció després de 28 anys al càrrec, forma part de la primera candidatura. I a la de Foment del Treball figura Josep Maria Gardeñes, president de la Coell, que de moment no ha confirmat si aspira a la presidència.

La junta electoral territorial valida els 74 aspirants a les 28 vocalies dels diferents sectors empresarials

La votació està prevista entre els dies 2 i 7 de maig i serà exclusivament telemàtica, per la qual cosa les empreses han de disposar d’un certificat digital. El dia 8 de maig es podrà votar en una terminal a la seu de la Cambra. Després es constituirà el ple, que al juny escollirà el president. Aquestes eleccions se celebraran amb cinc anys de retard, ja que les últimes van ser el 2010.

Al contrari que a Lleida, a les eleccions de la Cambra de Tàrrega no hi haurà disputa ja que es van presentar deu candidats per a les deu vocalies de les quals consta el ple, així com la Pimec com a organització empresarial. L’aspirant a la presidència és l’empresari Carles Giribet, que substituirà Delfí Robinat.

Jaume Saltó.

Jaume Saltó.SEGRE

tracking