SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

Caiguda continuada d’afiliats com a empleats de la llar

Des del 2015 ha baixat gairebé un 15% a la província de Lleida, fins a 2.334 || Denuncien discriminació laboral del col·lectiu

La gran majoria d’empleats de la llar són dones.

La gran majoria d’empleats de la llar són dones.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nombre d’afiliats al règim especial d’empleats de la llar manté una clara tendència a la baixa, que acumula un descens del 14,75 per cent a Lleida des de l’any 2015. Ahir, 30 de març, es va celebrar el Dia Internacional dels Treballadors de la Llar, un col·lectiu que a la província congrega 2.334 persones, segons dades de la Tresoreria de la Seguretat Social referides al mes de febrer. Respecte al mateix mes de l’any passat, suposa una caiguda del 4,81%. Una part d’aquest descens s’atribueix a l’increment del Salari Mínim Interprofessional fins als 900 euros, la qual cosa s’ha traduït que hi ha un col·lectiu de famílies ocupadores que no poden afrontar la pujada. Segons fonts del sector, algunes empleades de la llar han perdut la feina i d’altres han vist reduïdes les hores de feina. El sector continua sent clarament feminitzat. De fet, les últimes dades oficials situen en 2.367 les dones que cotitzen com a empleades de llar a la província per tan sols 85 homes.

El Grup d’Acció per a la Ratificació del Conveni 189 de l’Organització Internacional del Treball va denunciar ahir que la normativa laboral que s’aplica al sector discrimina els treballadors de la llar al situar-los en un règim especial de la Seguretat Social. També afirmen que estan subprotegits i que no tenen dret a la prestació d’atur.

tracking