SEGRE

MERCATS ANÀLISIS

El creixement de la Xina ofereix un impuls a les borses

L’Ibex-35 es troba en nivells màxims dels últims set mesos || Analistes confien que es mantingui la tendència alcista

Imatge de l’última jornada borsària d’aquesta setmana.

Imatge de l’última jornada borsària d’aquesta setmana.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les tensions econòmiques internacionals i les guerres comercials empreses des dels Estats Units per Donald Trump passen factura, però notícies de creixement econòmica a la Xina per sobre de les expectatives han donat un nou impuls a les borses. De fet, la madrilenya ha aconseguit mantenir-se aquesta setmana per sobre de la cota psicològica dels 9.500 punts, sumant durant aquesta setmana semifestiva un ascens de l’1,2% i assolint els màxims registrats de fa set mesos.

L’analista de XTB Jorge López qualifica la setmana d’“atípica”, a causa del baix volum registrat i al fet que ha estat l’única setmana de l’any fins al moment amb tan sols quatre dies de cotització, ja que divendres el mercat va estar tancat. “Fins i tot en aquesta circumstància, la setmana ha sigut bastant positiva, atès que proporciona prou optimisme, ja que en aquest escenari és habitual que el mercat tendeixi a reaccionar de manera negativa davant de la inactivitat dels operadors i el tancament de posicions generalitzat, amb la qual cosa hem de veure aquest comportament de manera positiva i optimista per a futures sessions”, explica López.

La borsa marca els seus millors nivells des del setembre de l’any passat i consolida els 9.500 punts

Destaca les últimes dades macroeconòmiques de la Xina, on el creixement del PIB, l’impuls de les vendes i l’augment de la producció han mostrat “un enfortiment d’una economia clau per a la producció”.

De cara a la propera setmana, la previsió és que continuï el camí alcista, ja que una vegada consolidada la zona clau dels 9.500 punts s’uneixen dos factors: la ruptura del canal baixista (a l’alça) que marcava des de maig del 2017 i els nivells que no es veien des del setembre de l’any passat, segons explica l’analista de XTB. “Si seguim amb un mercat tranquil, pel que fa a referències macroeconòmiques, ens trobarem en un situació òptima per prosseguir amb la consecució de nous atacs a màxims”.

El petroli, a l’alça per una menor oferta en el mercat mundial El preu del barril de petroli Brent per a entrega al juny assoleix en el mercat de futurs de Londres els 71,97 dòlars, mentre que l’intermedi de Texas s’acosta als 64 dòlars, amb la qual cosa el cru manté la tendència a l’alça després de conèixer-se un descens d’exportacions de l’Aràbia Saudita i una caiguda en les reserves de cru dels EUA. Segons el Govern nord-americà, les seues reserves de petroli, de gasolina i de productes refinats van caure la setmana passada. A més, les exportacions d’or negre de l’Aràbia Saudita es van reduir a 277.000 barrils al dia fins als 7 milions el mes de febrer passat.

tracking