SEGRE

ALIMENTACIÓ ANÀLISI

Només un 34% dels consumidors anteposa els aliments locals a l'hora d'omplir la seua cistella

Només un 34 per cent dels consumidors anteposa els aliments locals a l’hora d’omplir la seua cistella || Poc més de la meitat els prefereixen quan el preu és similar als forans

Els hàbits dels consumidors a l’hora d’elegir què introdueixen a la cistella de la compra està canviant.

Els hàbits dels consumidors a l’hora d’elegir què introdueixen a la cistella de la compra està canviant.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Defensar el mercat local i fidelitzar el consumidor més pròxim pot convertir-se en un cavall de batalla per al sector agroalimentari i més si tenim en compte que pràcticament només el 33,8% dels espanyols es decanta sistemàticament per productes i marques locals o de la seua terra abans que optar per altres de forans. Així ho afirma un estudi elaborat pel ministeri d’Agricultura amb enquestes a tot l’Estat i que reflecteix, a més, que aquest percentatge ha caigut un 3,6% l’últim any. La majoria dels consumidors continua basant les seues decisions de compra en el preu. El 53,2% només es decanta per productes espanyols quan aquests tenen un preu semblant o inferior als que tenen altres orígens. Si parlem de productes “de la seua terra”, el ministeri apunta que el 45,3% els introdueix a la cistella si aquests tenen un cost per a la seua butxaca similar o fins i tot inferior als d’altres llocs.

A més, amb prou feines poc més d’un 21 per cent de la població considera imprescindible conèixer l’origen dels productes que consumeix, la qual cosa suposa 1,8 punts menys que a l’informe de l’any 2017.

La informació sobre greixos, sucres i calories, les que més es consulten a les etiquetes

Tenint en compte aquestes dades, encara cobren més importància campanyes de promoció dels aliments propers, en suport als productors locals.

A l’hora de triar amb què omplim la cistella de la compra, la facilitat en la utilització és un dels factors importants. El valor del temps es reflecteix en els hàbits de cuina de la població, l’escassetat de temps porta a planificar amb temps el que es menjarà, adquirir productes fàcils i ràpids de preparar, repetir els mateixos àpats setmanes rere setmana, utilitzar un robot de cuina o improvisar el que hi ha a la nevera, segons l’estudi sobre què i com mengem.

De fet, com va publicar SEGRE dimecres, les llars catalanes estan traslladant la despesa en alimentació cap als precuinats. Segons un estudi de Bonpreu, en tot just un any haurien crescut de l’ordre d’un 6,7 per cent.

tracking