SEGRE

LABORAL INDICADORS

Lleida tanca el març amb 10.370 aturats de més de 45 anys, gairebé la meitat del total

Tres de cada deu pensen que és per la competència al mercat de treball || Lleida tanca el març amb 10.370 aturats de més de 45 anys, gairebé la meitat del total

Sala d’espera de l’oficina del Servei d’Ocupació de Catalunya al carrer Acadèmia de Lleida.

Sala d’espera de l’oficina del Servei d’Ocupació de Catalunya al carrer Acadèmia de Lleida.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La meitat de les persones que es troben en situació d’atur consideren que l’edat és el principal factor a l’hora de no aconseguir un lloc de treball. Així es desprèn d’un estudi que va publicar ahir Asempleo i Adecco que, a més, situa com a segona raó respecte a les dificultats per trobar una feina l’“excessiva” competència al mercat laboral. En aquest sentit, el 51,4 per cent dels 4.728 aturats enquestats a nivell estatal veuen l’edat com el principal escull perquè se’ls contracti. D’altra banda, els que creuen que és la saturació d’aspirants als llocs el factor determinant que els dificulta la contractació sumen el 32,2%. Els resultats que s’extreuen d’aquest estudi coincideixen amb les dades de la situació de l’atur a Lleida al tancament del mes de març. Així, tenint en compte que el principal col·lectiu d’enquestats per Asempleo i Adecco va ser el dels majors de 45 anys, amb un 42,15% dels qüestionaris contestats per persones d’aquest col·lectiu, s’observa com el principal contingent de desocupats a la demarcació és el de les persones d’aquesta franja d’edat. Fins a 10.370 del total de 21.368 lleidatans parats a l’acabar el març tenien 45 anys o més. En altres paraules, el 48,53% dels lleidatans a l’atur s’enquadrava en aquest grup d’edat. A més, van ser també els majors de 45 anys els que menys contractes van firmar a Lleida durant el mes passat, un total de 3.071, del total d’11.709 que es van registrar. Majoritàriament, van ser contractes temporals d’obra o servei, fins a 1.348, o eventuals per circumstàncies de la producció, un total de 1.017 més. De fet, només 413 contractes firmats per majors de 45 anys a Lleida al març van ser indefinits, un 13,45 per cent del total. La mitjana lleidatana de la contractació indefinida es va situar el mes passat en el 13,38 per cent.

D’altra banda, la població potencialment activa de les comarques de Ponent, Pirineu i Aran va descendir l’any 2018, segons es desprèn de les dades que va oferir la conselleria de Treball. En aquest sentit, únicament la Cerdanya, comarca que engloba alguns pobles de Lleida, l’Urgell i la Segarra van sumar població d’entre 16 i 64 anys. En canvi, la resta de comarques lleidatanes van veure el descens de veïns que poden tenir ocupació. Al fanalet roig, la comarca del Pallars Jussà, amb 8.031 persones en aquesta franja d’edat, un 2,1 per cent menys que l’exercici del 2017.

tracking