SEGRE

ECONOMIA

Derogar la reforma laboral, objectiu sindical a Lleida aquest 1 de maig

Camil Ros advoca per salaris dignes i reduir la jornada per repartir l’ocupació

Ramon Moreno, José Luis Aguilà i Camil Ros, a primera fila a l’assemblea de delegats d’UGT.

Ramon Moreno, José Luis Aguilà i Camil Ros, a primera fila a l’assemblea de delegats d’UGT.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot just tres dies després de la celebració de les eleccions generals, els sindicals surten avui al carrer amb motiu de l’1 de maig amb la derogació de la reforma laboral, la millora de les condicions d’ocupació i la recuperació de drets socials perduts durant la crisi econòmica com algunes de les grans reivindicacions. El líder d’UGT de Catalunya, Camil Ros, va participar ahir en una asambles de delegats a la capital del Segrià i va afirmar que “la gent treballadora necessita una sortida real de la crisi i treballar en dignitat”.

En aquesta línia, va apuntar que “volem treballar millor, volem treballar menys i cobrar més per viure millor”, una combinació que va afirmar que és possible. En aquesta línia, va defensar un millor repartiment del treball i caminar cap a la jornada laboral de 32 hores setmanals, amb quatre dies de treball i un de formació, entre altres possibilitats. A l’hora de valorar el resultat de les eleccions va destacar que el Congrés està ara dominat per forces d’esquerra, una cosa que ha de possibilitar la derogació de la reforma laboral. Així mateix, va remarcar que les urnes a Catalunya han deixat clara també la necessitat del diàleg per superar el conflicte.

Els lleidatans estan convocats avui a sortir al carrer amb motiu del Dia del Treball i en el cas de la manifestació convocada pels sindicats majoritaris, UGT i CCOO, la marxa canvia el recorregut. La mobilització estrenarà itinerari sortint a les 12 del matí des de la plaça del Treball seguint per Prat de la Riba, plaça Ricard Viñes, avinguda de Balmes i Camp de Mart i finalitzarà a la plaça de Santa Cecília, en lloc de fer-ho a la rambla de Ferran com es feia tradicionalment en els últims anys. Al finalitzar la marxa se celebrarà un vermut popular.

Per la seua part, la mobilització convocada per la CGT també sortirà a les dotze del migdia de la plaça del Treball i finalitzarà a la plaça Sant Joan, on es realitzarà un acte polític, amenitzat amb la música del cantautor Xavier Mayora.

Els sindicats majoritaris van remarcar al presentar la manifestació que el 23,3 per cent dels treballadors a Lleida són pobres, segons un estudi de la UdL.

tracking