SEGRE

EMPRESA TRIBUNALS

El Suprem anul·la una multa de quasi 150.000 € imposada a Ramon Vilella

L’alt tribunal estima el recurs de cassació interposat per aquesta empresa lleidatana || L’acusaven d’haver-se repartit el mercat amb altres companyies del sector

Imatge de les instal·lacions de la firma Ramon Vilella S.L. a Lleida.

Imatge de les instal·lacions de la firma Ramon Vilella S.L. a Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Suprem ha anul·lat una sanció de 147.280 euros que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) va imposar l’any 2014 a l’empresa lleidatana Ramon Vilella S.L. després d’entendre que formava part d’un càrtel del sector de la recuperació i comercialització de paper i cartró a nivell estatal. Aquesta sentència, datada el dia 4 del mes d’abril passat, posa fi a un periple judicial que s’ha prolongat durant anys i en el qual han intervingut l’Audiència Nacional, primer, i el Tribunal Suprem, després.

El 6 de novembre de l’any 2014, Competència va anunciar una sanció contra la Unión de Empresas de Recuperación S.L. (UDER), i una sèrie d’empreses del sector de la gestió de residus, entre les quals figurava la mercantil lleidatana Felip Vilella i Fills S.L., ara Ramon Vilella S.L., per haver-se repartit el mercat del reciclatge i comercialització de paper i cartró concertant preus, compartint recursos i informació sensible i dividint-se els clients.

Detecten irregularitats a l’ordre que va permetre trobar les proves amb què la CNMC va sancionar Vilella

Aquesta resolució, que va posar fi a la via administrativa, va ser recorreguda per Vilella davant de la Sala Contenciosa Administrativa de l’Audiència Nacional, que va dictar sentència el mes de setembre de fa dos anys. En aquest cas, els magistrats van admetre només de forma parcial les al·legacions de la mercantil lleidatana i van determinar que, si bé els fonaments de fet i de dret esgrimits per la CNMC eren adequats, la quantia de la multa no estava ajustada a Dret.

De nou, Vilella va presentar un recurs contra la resolució i, en aquesta ocasió, els magistrats li han donat la raó i han acordat anul·lar la multa de Competència. La sentència argumenta que l’ordre d’inspecció que va permetre trobar la documentació que la CNMC va utilitzar de base per sancionar Vilella era “genèrica i vaga”, ja que incloïa la directriu de buscar informació sobre “tractaments de residus d’un altre tipus” en el marc d’una inspecció sobre residus d’origen sanitari a les instal·lacions de la mercantil Isma 2000 S.L., establerta a L’Anoia. A causa de l’esmentada “imprecisió”, els magistrats conclouen que no fa falta aplicar al cas la jurisprudència sobre la “troballa casual” de material probatori per estar l’esmentada troballa “viciada” de soca-rel per la mateixa ordre d’investigació, que “mancava de virtualitat habilitant”.

tracking