SEGRE

EMPRESES ESTADÍSTICA

La creació de societats creix a Lleida gairebé un 60%

El mes de març, mentre el nombre de dissolucions baixa un terç respecte al 2018 || Encara que el capital subscrit cau un 86%

Imatge d’arxiu del polígon industrial El Segre.

Imatge d’arxiu del polígon industrial El Segre.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La creació d’empreses a la província de Lleida va créixer al març un 52,9 per cent interanual, fins un total de 78 noves societats mercantils, d’acord amb les dades publicades ahir per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Al contrari, la dissolució d’empreses va descendir un 33,3 per cent, al desaparèixer vuit societats davant les dotze en el mateix període de temps de l’any passat. El capital total subscrit per a la constitució de les noves empreses va superar els 1,63 milions d’euros, la qual cosa representa un descens anual del 85,8 per cent respecte al del març d’11,5 milions d’euros. Així, el capital mitjà subscrit en aquestes operacions (20.910 euros) va disminuir un 90 per cent en taxa anual.

En el conjunt de l’Estat, el nombre de noves societats mercantils va pujar un 1,9 per cent al març respecte al mateix mes del 2018, fins a sumar 9.439 empreses, i per la seua part les dissolucions empresarials es van incrementar un 5,5 per cent, fins a totalitzar el 1.853. Amb l’avanç del març, la creació d’empreses encadena dos mesos consecutius d’alces interanuals, si bé la taxa de creixement del tercer mes de l’any s’ha moderat més de cinc punts respecte al mes de febrer, quan la constitució de noves societats va augmentar un 7,4 per cent interanual.

Les comunitats amb més nombre de societats mercantils creades van ser Madrid (2.096), Catalunya (1.808) i Andalusia (1.639). Pel que fa a les societats dissoltes, les que van presentar una xifra més elevada són Madrid (611), Andalusia (317) i País Valencià (156).

tracking