SEGRE

LABORAL PREVISIONS

La província de Lleida registrarà un rècord de contractacions a l'estiu

Randstad preveu que se superaran els 5.500 en diferents sectors econòmics || A Catalunya s’esperen augments del 7,7 per cent gràcies a l’empenta del turisme

El turisme i l’hostaleria seran els que empenyin l’augment de les contractacions a l’estiu.

El turisme i l’hostaleria seran els que empenyin l’augment de les contractacions a l’estiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els contractes durant la campanya d’estiu a Lleida experimentaran un augment del 5 per cent respecte a la xifra del 2018, fins a superar els 5.590, la xifra més alta de la història a la província, segons una anàlisi elaborada per Randstad. El turisme es posiciona, una vegada més, com el principal motor de la contractació durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre. L’hostaleria és un altre dels sectors que més impulsen l’ocupació en aquesta època. Els hotels i altres tipus d’allotjaments aconsegueixen taxes d’ocupació molt elevades, que arriba al cent per cent en molts casos. Els perfils més sol·licitats són principalment de suport en hotels i restauració, com cambrers, cambreres de pis, cuiners o personal de recepció, entre d’altres.

Segons la companyia, els contractes temporals registraran un nou rècord durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre als sectors de turisme, comerç, transport, hostaleria, lleure i entreteniment per donar resposta al pic de demanda del període estival.

A Catalunya, Randstad preveu que la campanya d’estiu permetrà contractar fins a 86.500 persones, segons l’empresa de recursos humans. La xifra suposarà un nou estiu rècord en contractació, per setè any consecutiu, amb la majoria de treballs que s’oferiran en comerç, hostaleria, transport i entreteniment. Aquest augment suposa un 7,7 per cent més respecte a l’estiu anterior, i és molt superior a la xifra del 2010, quan es contractaven unes 47.500 persones. Segons aquest estudi, Catalunya creixerà per sobre de la mitjana de la resta de comunitats, però al darrere d’Aragó (+9%), Castella la-Manxa (8,7%) i Galícia (8%).

En termes absoluts, on hi haurà més contractació serà a Andalusia, amb més de 123.000 persones, seguida per Catalunya i València. A nivell estatal, la contractació associada a la campanya d’estiu creixerà un 6,5% respecte al 2018, amb una previsió de 604.000 contractes respecte als 567.000 d’un any abans, cosa que representa el setè any consecutiu amb un creixement constant, segons Randstad.

tracking