SEGRE

SEGURETAT SOCIAL

Les prestacions socials sumen a Lleida més de cent milions al mes

El gruix són pensions contributives, amb més de 86 milions i ajuts a aturats, amb prop de 12 || Hi ha 27 d’aquestes ‘nòmines’ per cada cent lleidatans

Imatge d’una manifestació de pensionistes l’any passat a la capital del Segrià.

Imatge d’una manifestació de pensionistes l’any passat a la capital del Segrià.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Seguretat Social desemborsa a Lleida més de cent milions d’euros mensuals en concepte de prestacions, segons les últimes dades que ha fet públiques l’organisme i que es refereixen al mes de març passat. El gruix correspon a les pensions contributives, que cobren 99.242 lleidatans i l’import de les quals s’eleva lleugerament per sobre dels 86 milions. D’aquestes, les que s’emporten la partida més gran són les de jubilació, amb 60 milions, seguides de les de viudetat, que superen els 15, i les d’incapacitat permanent, que s’atansen als deu milions.

Els ajuts als parats representen la segona gran partida de pagaments per part de la Seguretat Social. En concret, al març cobraven algun tipus de suport 13.289 i l’import global s’elevava a 11,8 milions. La majoria correspon a ajuts contributius, que reben 7.087 lleidatans, mentre que uns altres 6.202 aturats compten amb suports a nivell assistencial.

Les pensions no contributives, per la seua part, les cobren tot just 3.549 persones a la província, amb un suport econòmic global d’una mica més d’1,4 milions. A més, la Seguretat Social també ofereix altres assignacions i ajuts, com per fill a càrrec, subsidis coneguts com a Lismi (Llei d’Integració Social del Minusvàlid).

En total, la Seguretat Social a Lleida va oferir algun tipus de prestació de projecció social a 117.747 lleidatans. Aquesta xifra representa el 27,20 per cent del total de la població a les comarques de Ponent i amb un increment d’un 1,1% respecte al mes de març de l’any passat. El desemborsament de més de cent milions en ajuts mensuals representa una despesa de 213 euros per cadascuna de les 432.866 persones que viuen a la demarcació.

En un altre ordre de coses, el defensor del poble va tramitar l’any passat fins a 17.697 expedients, davant dels 25.776 del 2017, un 31 per cent menys, i la majoria van ser queixes dels ciutadans per la qualitat dels serveis públics, per la qual cosa la institució ha plantejat al Parlament a Madrid que “és el moment d’invertir en política pública”.

tracking