SEGRE

EMPRESES ÒBIT

Mor el president del Grup Borges, Ramon Pont, als 82 anys

Sota la seua gestió ha continuat l’expansió fins a arribar a vendre els productes a 116 països || Va ser directiu del Barça i va destacar per la tasca a la fundació del club

Imatge d’arxiu del president del Grup Borges i patró de la Fundació Barça.

Imatge d’arxiu del president del Grup Borges i patró de la Fundació Barça.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Borges International Group (BIG), Ramon Pont Amenós, va morir ahir a la seua casa familiar als 82 anys acompanyat dels seus pròxims, segons va informar la companyia, que compta a Tàrrega amb la planta oleícola capçalera del grup. Pertanyent a la tercera generació familiar, va participar molt activament en la gestió del grup. Sota la seua presidència, des del 2007, BIG ha continuat la seua expansió fins a arribar a 116 països en els quals comercialitza els seus productes actualment. Destaca de manera especial la seua participació en el lideratge mundial de la companyia en la difusió de l’estil de vida i productes de qualitat mediterranis al voltant del món. Durant la seua llarga trajectòria, Ramon Pont Amenós, nascut a Tàrrega i que es va incorporar al Grup el 1959 després de finalitzar els seus estudis internacionals, ha centrat bona part de la seua tasca en la difusió dels valors de l’empresa familiar a tots els seus col·laboradors, empleats i clients.

“Caracteritzat pel seu esperit emprenedor, vitalista i humanitari, Ramon Pont deixa un llegat empresarial d’èxit, així com una empremta humana inesborrable als equips als quals va transmetre l’ambició per l’assoliment i consecució dels objectius vinculats a l’esforç i creixement”, va destacar la companyia. “La família Pont, fundadora de Borges l’any 1896, i els membres del qual integren ja la quarta generació d’empresaris de la companyia, així com l’equip de professionals que va treballar sota les directrius del Consell d’Administració que va presidir fins a la seua mort Ramón Pont, asseguren la continuïtat de totes les activitats del grup, el seu enfortiment i expansió internacional”, va destacar. Borges International Group va assolir els 820 milions d’euros en vendes a l’exercici fiscal 2017/2018, un 10 per cent més que l’any anterior, fet que en volum significa un total de 369.000 tones.

Borges International Group, amb fàbrica a Tàrrega, va assolir els 820 milions en vendes a l’últim exercici

A més de la seua carrera professional, Pont Amenós es va incorporar a la Junta Directiva del Barça el juliol del 2010, com a integrant de la candidatura de Sandro Rosell guanyadora de les eleccions. Era el directiu més veterà de la Junta i va renunciar al càrrec el febrer del 2018 per motius personals. El seu lloc va ser ocupat pel seu germà Josep Pont, que va ser ratificat en l’assemblea de socis compromissaris de l’octubre passat. Després de la seua dimissió com a directiu, va continuar com a patró de la Fundació Barça, a la qual va estar molt lligat des de la seua arribada al club, com va explicar el Barça.

tracking