SEGRE

LABORAL RETRIBUCIONS

Els complements salarials compten al calcular l’SMI

Segons una resolució de l’Audiència Nacional || Desestima la postura sindical ja que “desborda” la funció del sou mínim

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els complements salarials i les primes de producció computen a l’hora de determinar si una empresa està pagant o no als empleats el salari mínim interprofessional (SMI). Així ho estableix una sentència de la sala social de l’Audiència Nacional que es va publicar ahir i que desestima les pretensions dels sindicats UGT i CCOO, que afirmaven que aquests complements retributius no havien de computar a l’hora de calcular el sou mínim fixat per llei, que va quedar establert en els 900 euros al mes en catorze pagues el passat dia 1 de gener, que es tradueix en 12.600 euros anuals.

Els magistrats afirmen que si els complements salarials i les primes de producció quedessin fora del còmput de l’SMI la funció d’aquesta garantia salarial mínima “quedaria desbordada radicalment”. A més a més, apunten que estimar els arguments sindicals representaria posar fi a la negociació col·lectiva en la mesura que l’Executiu central, al modificar l’SMI, decidiria l’import del salari base dels treballadors al marge del que s’hagués pactat al conveni col·lectiu o al contracte de treball. En conseqüència, implicaria “liquidar” l’article 27 de l’Estatut dels Treballadors, que estableix que la revisió de l’SMI no afectarà els salaris que, en el seu conjunt i en còmput anual, superin la retribució mínima.

El cost laboral mitjà puja als 2.550 euros fins al març amb l’augment més gran d’aquest lustre

En paral·lel, el cost laboral mitjà per treballador i mes, tenint en compte les remuneracions i les cotitzacions socials, va ascendir a 2.550,27 euros en els tres primers mesos de l’any, un 2,1 per cent més que durant el mateix període del 2018, segons va publicar ahir l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Es tracta de l’increment més notable d’aquest indicador en cinc anys.

tracking