SEGRE

COMERÇ INFORME

Lleida, amb el sòl més barat per a logística del Corredor Mediterrani

És el territori més competitiu per llogar, amb un preu de 2,7 € el metre quadrat || La superfície útil lleidatana representa només el 5 per cent del total de Catalunya

Imatge aèria d’arxiu del polígon industrial El Segre, als afores de Lleida.

Imatge aèria d’arxiu del polígon industrial El Segre, als afores de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La província de Lleida, amb un preu mitjà del lloguer de superfície logística de 2,7 euros el metre quadrat al mes, es converteix en la zona més atractiva de les principals zones logístiques de l’entorn del Corredor Mediterrani, segons es desprèn de la 14a edició de l’observatori de la Logística elaborat per l’Institut Cerdà per encàrrec de Cimalsa.

Tanmateix, amb 345.489 metres quadrats censats el 2018, la superfície útil de sòl logístic a la província, només representa el cinc per cent del total de Catalunya, amb 7.403.880 metres quadrats.

A més, segons aquest últim informe, la província de Lleida ha perdut lleugerament superfície logística el 2018 respecte a l’any anterior, entorn d’un 1 per cent, i passa a ser el primer descens experimentat des de l’any 2009. Tanmateix, des de principis de la crisi econòmica, Lleida ha crescut un 22,4 per cent en superfície gràcies al creixement del negoci del comerç electrònic.

Quant a l’aeroport de Lleida-Alguaire, l’informe explica que, des de l’entrada en funcionament, l’any 2012, ha registrat poc trànsit aeri. No obstant, el 2018 ha incrementat el nombre d’operacions i ha arribat a les 6.000, fet que suposa un 2 per cent del trànsit aeri total a Catalunya.

En aquest informe s’explica també que el sector de la logística representa el 13,8 per cent del PIB a Catalunya i dóna feina directa a més de 120.000 persones.

El pes de la logística a Catalunya s’ha incrementat una dècima en relació amb l’observatori de l’any passat i en termes quantitatius suposa un pes en el Valor Afegit Brut (VAB) de 27.000 milions d’euros, un 5,5 per cent més.

Segons el president de Cimalsa, Enric Ticó, aquestes xifres demostren que la logística és la “locomotora que fa avançar nostre país”. D’altra banda, Ticó va advertir que només el 3% de la formació que es dóna a Catalunya en l’àmbit de la logística té a veure amb els professionals que demanen les start-ups. Precisament, l’observatori ha identificat 258 start-ups del sector, davant de les vuitanta de l’anterior estudi, que generen més de 3.500 llocs de treball altament qualificats.

DADES 345.489 metres quadrats La superfície útil per a la logística a Lleida representa el 5 per cent del total de Catalunya. 2,7 euros m2/mes Lleida és la zona amb el preu de sòl logístic de lloguer més baix del Corredor mediterrani.

tracking