SEGRE

ECONOMIA

L'alimentació salva les vendes de les grans superfícies a Catalunya

Grans superfícies com Carrefour o Unipreus van registrar una important afluència de clients, com mostren aquestes imatges.

Grans superfícies com Carrefour o Unipreus van registrar una important afluència de clients, com mostren aquestes imatges.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’índex de vendes a les grans superfícies de Catalunya a preus corrents al mes de juny ha augmentat un 1,1% respecte al mateix mes de l’any anterior, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya. Aquesta evolució de l’índex ve motivada per l’augment de les vendes d’alimentació (3,1%), ja que les vendes de la resta de productes han disminuït lleugerament en el mateix període (-0,3%).

En l’acumulat dels sis primers mesos de l’any, la variació de l’índex ha estat del 2,0% respecte al mateix període de l’any anterior. Les vendes acumulades dels productes d’alimentació segueixen mostrant una evolució positiva i s’han incrementat un 6,6%. En canvi, les de la resta de productes han disminuït un 1,3% en el mateix període. 

A preus constants, eliminant l’efecte dels preus, l’índex mostra un increment interanual del 0,9% al juny del 2019. Per grups de productes, les vendes d’alimentació han augmentat un 1,7% i les de la resta de productes, un 0,3%. 

tracking