SEGRE

INSTITUCIONS PROTESTES

Denuncien falta de personal en una residència de Sort

Les instal·lacions de l’única residència geriàtrica de Sort.

Les instal·lacions de l’única residència geriàtrica de Sort.IMARTEC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya va denunciar ahir que els treballadors de la residència per a la tercera edat Àngel Serafí Casanovas de Sort tenen una situació precària i de sobrecàrrega laboral en l’atenció a les persones internes i del centre de dia, segons aquest sindicat. El centre és propietat de la conselleria de Treball, Assumptes Socials i Família encara que la gestió està delegada a l’empresa privada Eulen Servicios Sociosanitarios. Amb 42 residents, dels quals 38 són interns i la resta són usuaris del centre de dia de les 8.00 a les 20.00 hores, tots necessiten atenció continuada i només hi ha tres auxiliars més en els torns de matí i tarda i un reforç per a les dutxes.

Els caps de setmana la situació empitjora, ja que a aquestes tasques se sumen les administratives i atenció a les famílies. A més, en alguns casos no hi ha infermer o infermera. Segons Comissions, hi ha catorze residents per auxiliar “cosa que provoca l’angoixa ja que no es pot arribar a tot”. Com a conseqüència, cada cop hi ha més personal de baixa o vénen a treballar medicats “per la qual cosa l’atenció també se’n ressent”. Aquest diari va intentar contactar tant amb la conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies com amb responsables de l’empresa Eulen per oferir la seua versió, sense èxit.

Treballadors de la neteja, també insuficients

CCOO també va denunciar que els treballadors que s’ocupen de la neteja són insuficients ja que només n’hi ha un a temps complet i dos que estan contractats temps parcial per fer tots els treballs d’higiene al centre a més de la bugaderia. Per tot això se sol·licita a l’empresa encarregada del servei que es contracti una persona més per a cada secció com a mínim.

tracking