SEGRE

AUTOMOCIÓ ESTADÍSTICA

Les vendes de cotxes a Lleida al juliol cauen un 3 per cent

Primer descens aquest mes des del 2012 || La matriculació de cotxes dièsel segueix a la baixa i augmenta la dels alternatius

Imatge d’una cadena de muntatge de turismes.

Imatge d’una cadena de muntatge de turismes.EFE/JAVIER CEBOLLADA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les matriculacions de turismes i totterrenys a la província de Lleida van tancar el mes de juliol passat amb una xifra de 787 unitats, un 3,08 per cent menys en comparació amb el juliol del 2018, el primer descens de vendes de vehicles en un mes de juliol des del 2012 segons dades de les associacions de fabricants (Anfac), concessionaris (Faconauto) i venedors (Ganvam). Entre el gener i el juliol, les matriculacions de cotxes al mercat lleidatà es van situar en 4.775 unitats, la qual cosa representa una disminució del 3,46%.

Per tipus de combustible, els vehicles amb motorització dièsel continuen a la baixa amb un descens del 27,88 per cent el mes de juliol i del 27,25 en els set primers mesos de l’any, mentre que els turismes i totterrenys de gasolina, que suposen el 59,34 per cent dels vehicles matriculats, van augmentar un 4,71 per cent. A més, els vehicles amb altres motoritzacions (elèctrics, hidrògens, gas, etc,) van suposar el 12 per cent de les matriculacions, cosa que significa un augment del 75,93%. D’altra banda, la venda de turismes a Catalunya va caure un 11,2% el juliol a Catalunya, mentre que en el conjunt de l’Estat va ser de l’11,1%.

Els dos carburants tallen així amb la tendència alcista en la qual van entrar a finals del mes de juny passat i que els va portar a sumar en el que va d’estiu una pujada rere l’altra.

Lleu respir del preu dels carburants a l’iniciar-se l’agost

Els preus de la gasolina i del gasoil s’han abaratit aquesta setmana fins a un 0,15% i han tallat amb una ratxa de quatre setmanes a l’alça, amb la qual cosa s’allunyen dels màxims de l’estiu que van tocar fa set dies i donen un petit respir en plena operació sortida del mes d’agost. En concret, el preu mitjà del litre de gasolina ha baixat aquesta setmana un 0,15%, fins a situar-se en els 1,327 euros, mentre que el preu mitjà del litre de gasoil ha caigut un 0,08%, fins als 1,212 euros, segons indiquen les dades del Butlletí Petroler de la Unió Europea.

tracking