SEGRE

TERCERA EDAT EQUIPAMENTS

La Generalitat inspecciona la residència de Sort

Les instal·lacions de l’única residència geriàtrica de Sort.

Les instal·lacions de l’única residència geriàtrica de Sort.IMARTEC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies va assegurar ahir que aquesta setmana responsables dels serveis socials del Govern han procedit a fer una inspecció a la residència Àngel Serafí Casanovas de Sort per analitzar-ne el funcionament. La Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya va denunciar aquest dijous que els treballadors d’aquest geriàtric es troben en una situació precària i de sobrecàrrega laboral en l’atenció als residents al centre (vegeu SEGRE d’ahir). Fonts de la conselleria van indicar que després de la valoració del servei es farà un informe en el qual es conclourà si cal més personal atenent les ràtios establertes i si s’efectua un bon servei susceptible de sancions o no. En aquest sentit, van indicar que l’informe estarà enllestit d’aquí a una setmana o deu dies. El centre és propietat de la conselleria de Treball, malgrat que la gestió està encarregada a l’empresa privada Eulen Servicios Sociosanitarios.

La residència compta amb 42 usuaris, dels quals 38 són interns i la resta utilitzen el centre de dia des de les vuit del matí fins a les vuit de la tarda, i tots necessiten atenció continuada, per a la qual cosa només hi ha tres auxiliars en els torns de matí i de tarda més un reforç per a les dutxes. Segons Comissions, la situació empitjora els caps de setmana, quan a les tasques d’atenció s’afegeixen les administratives (com agafar el telèfon o obrir la porta) a més de l’atenció als familiars, la qual cosa provoca una sobrecàrrega laboral en els treballadors.

El sindicat afirma que tampoc a la secció de neteja hi ha prou treballadors ja que a més de la higiene de les instal·lacions s’han d’ocupar de la bugaderia. D’altra banda, hi ha baranes, grues, llits i matalassos, materials, i instal·lacions que depenen del Govern, que haurien de reposar-se i arreglar.

Més personal i reparació d’instal·lacions

La Federació de Sanitat de Comissions Obreres considera que és necessari augmentar el personal almenys amb un treballador més per tanda. Per aquesta raó, la conselleria va assegurar que analitzarà si s’ajusten a les ràtios establertes.

tracking