SEGRE

MACROECONOMIA EVOLUCIÓ

L’economia alemanya es contreu i se situa a les portes de la recessió

Cotxes preparats per vendre en una factoria germànica.

Cotxes preparats per vendre en una factoria germànica.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’economia d’Alemanya, la més gran d’Europa, va registrar entre l’abril i el juny una contracció de l’activitat del 0,1% en comparació amb el primer trimestre del 2019, quan el PIB germànic va créixer un 0,4%, segons la dada preliminar de l’Oficina Federal d’Estadística (Destatis), que confirma la frenada de la locomotora europea pel llast de la guerra comercial i el fre industrial. D’aquesta manera, l’economia germànica se situa a les portes de la recessió tècnica si torna a registrar taxes negatives en el tercer trimestre. “L’evolució de la balança comercial internacional va frenar el creixement de l’economia, ja que les exportacions van registrar una caiguda trimestral més gran que les importacions”, va assegurar l’oficina estadística germànica, que oferirà informació amb més detall sobre l’acompliment de l’activitat econòmica d’Alemanya el proper 27 d’agost.

El producte interior brut (PIB) de l’eurozona va augmentar un 0,2% en el segon trimestre de l’any respecte al primer, per sota del 0,4% registrat entre el gener i el març, a causa en bona mesura de la contracció de l’economia alemanya i l’estancament de la italiana, va informar ahir Eurostat.

D’altra banda, l’informe europeu apunta que Espanya, per la seua part, va continuar creixent per sobre de la mitjana europea, un 0,5%, encara que també a menor ritme que en el trimestre anterior (0,7%).

tracking