SEGRE

TREBALL ANÀLISI

Cada nou robot a la indústria suposa eliminar dos llocs de feina

La crisi passa de llarg per Guissona, que no ha parat de sumar indústria i habitants.

La crisi passa de llarg per Guissona, que no ha parat de sumar indústria i habitants.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La implantació de robots industrials suposa la pèrdua de gairebé dos llocs de feina (1,6) per cada nou robot, segons l’estudi How Robots Change the World, realitzat per Oxford Economics i recollit per UGT. Segons l’estudi, el ritme de destrucció es multiplicarà per quatre durant la pròxima dècada, ja que es passarà de la destrucció de 400.000 llocs de treball el 2016 a 2 milions el 2030.

La indústria ocupava 3,11 milions d’empleats el 2002, xifra que va caure a 2,58 l’any 2016

Traça la trajectòria de l’ocupació en el sector industrial des de l’any 2000, cosa que confirma que aquesta tendència a la substitució de persones per màquines ha destruït 400.000 llocs de treball nets a Europa. Les xifres són preocupants per a Espanya en el mateix període analitzat, ja que el sector industrial ha passat de 3,11 milions de treballadors el 2002 a 2,58 milions el 2016.

L’informe insisteix que les conseqüències de la destrucció neta d’ocupació seran més profundes i duradores en aquelles zones i països amb un mercat laboral més inestable i precari. Precarietat laboral i absència de plans de formació adequats abocaran els treballadors a la vulnerabilitat econòmica, remarca.

tracking