SEGRE

AUTOMOCIÓ ESTADÍSTICA

Cau més del 20% la venda de cotxes a l'agost a Lleida

La comercialització d’automòbils dièsel baixa un 33,2% || En canvi, els de gasolina augmenten un 4,6% del gener a l’agost

Imatge d’arxiu de vehicles a punt per a la comercialització.

Imatge d’arxiu de vehicles a punt per a la comercialització.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La matriculació de turismes i totterrenys a la província de Lleida van tancar el mes d’agost amb la comercialització de 379 vehicles, xifra que suposa un 20,38 per cent menys respecte al mateix mes del 2018, segons dades de les associacions de fabricants (Anfac), concessionaris (Faconauto) i venedors (Ganvam). Entre els mesos de gener i agost d’aquest any, es van matricular un total de 3.589 vehicles al mercat lleidatà, la qual cosa implica una disminució del 5,45 per cent respecte al mateix període de l’any anterior. Per tipus de combustible, la venda d’automòbils dièsel va seguir en descens durant el mes d’agost caient un 33,20 per cent i un 27,91 per cent en els primers vuit mesos de l’any, mentre que els vehicles de gasolina, que suposen el 58,64 per cent dels matriculats, van augmentar un 4,68 per cent. Aquesta pèrdua de vendes s’explica perquè durant aquest període del 2018, amb l’entrada en vigor del nou sistema de mesurament d’emissions contaminants, el denominat WLTP, les marques van posar en marxa polítiques comercials beneficioses per als consumidors amb l’objectiu d’acabar amb els estocs, fet que va disparar la venda de vehicles.

Puja un 46 per cent la venda de vehicles elèctrics a Catalunya Durant el mes d’agost d’aquest any es van matricular a Catalunya un total de 171 vehicles elèctrics, xifra que suposa un 46,15 per cent més que els que es van entregar en el mateix període del 2018, en què es van comercialitzar 117 turismes d’aquesta motorització. Entre els mesos de gener i agost la venda de cotxes elèctrics va créixer un 63,12% amb 2.225 unitats distribuïdes. En canvi, la venda de vehicles híbrids durant aquest mes d’agost va descendir un l’1,96 per cent respecte a l’any anterior, encara que durant els primers vuit mesos de l’any la venda de vehicles híbrids ha augmentat a Catalunya un 16,03%. Per la seua part, les matriculacions de vehicles de gas van augmentar les vendes durant el mes d’agost un 27,35%.

tracking